Tuğçe yine beyin yaktı

Tuğçe yine beyin yaktı

AKP’den ufak ufak soğudum diyen eski model ve oyuncu Tuğçe Kazaz, kendisini eleştirenlere “Hadi oradan! Cahiller” diyerek tepki gösterdi.

Dinini, görünüşünü, mesleğini, fikirlerini değiştirmesiyle gündeme gelen Tuğçe Kazaz'ın, en son, “AKP’den ufak ufak soğudum" açıklaması tepkilere yol açmıştı. Eski model ve oyuncu Kazaz, kendisini eleştirenlere, “Hadi oradan! Cahiller” diyerek tepki gösterdi.

Posta'dan Oya Çınar'ın sorularını cevaplayan Tuğçe Kazaz'ın yanıtları şöyle:

Ağzınından çıkan her söz tepki alıyor. AK Parti’den ufak ufak soğudunuzu söylemeniz de olay oldu...

Bir kesimin içinde barındırdığı ama bir türlü söyleyemediği bir noktaya temas ettiğim için böyle oldu. AK Parti’yi futbol takımı gibi gören ve hiçbir şeyini sorgulamak istemeyen, sorgulayanları da ötekileştirmeye çalışan bir güruh var. “Sen nasıl olur da benim tuttuğum takıma karşı olursun” mantığıyla bana karşı bir saldırı söz konusu.

Sizce söyledikleriniz yeterince ciddiye alınıyor mu?

İnsanlar bu konularda kadınların konuşmasına çok alışkın değil tabii. Ataerkil bir toplumdan geliyoruz. Evde de baba konuşur, anne susar. İnsanların yadırgadığı şeylerden biri de geçmişim ve yaptığım hatalar. Bundan kaynaklı bir önyargı da var.

Yaşanan tartışmalardan sonra “Ben taraf değiştirmiyorum” dediniz. Sizin tarafınız ne?

Önce şuna açıklık getireyim. AK Parti siyasi görüşümün tamamına hitap etmiyor. Ancak benim Türkiye ile ilgili ideallerimi ve hedeflerimi sırtlayıp, göğüsleyebilecek kadrolara ve halktaki güce sahip olan parti de AK Parti. Dolayısıyla biz AK Parti’nin yanlışlarını düzeltirsek, el ele verip hastalıkları bertaraf edersek, yeni bir şeyi inşa edebiliriz diye düşünüyorum. Tabii burada kastettiğim, MHP’de tutunamayanların oluşturacağı bir model değil.

Siz mi kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz yoksa anlaşılamadığınızı mı düşünüyorsunuz?

Kendimi insanlara göre eğip bükmediğim ve onların beğenilerine, mantığına, duygu ve isteklerine göre şekillenmediğim için onların gözünde hatalı olabilirim. Zeka olarak Türk insanını 200 ila 300 yıl sonrasında görüyorum. Ama bu zekayı kullanma biçimimizi çok ilkel buluyorum. Yani, çok zeki bir milletiz ama bunu kullanamıyoruz. Duyduğunu anlama ve buna göre şekil alma noktasında bayağı iyiyiz. Ama okuduğunu anlama noktasında pek iyi olduğumuz söylenemez. Çünkü okuyan bir millet değiliz.

“Tuğçe Kazaz’ın donanımı ne? Siyasi konularda demeç verme hakkını nereden buluyor” diyenler var...

Demek ki yaptıklarımı doğru buluyorlar, ama yapan Tuğçe’yi doğru bulmuyorlar. Ayrıca kimse kusura bakmasın. Oy kullanma hakkına sahip olan herkesin siyasetle ilgili yorum yapma hakkı da var.

Geçirdiğiniz bu değişim sürecinde neler okudunuz? Ne tür araştırmalar yaptınız?

Birçok kitap okudum ama hiçbiri beni tam anlamıyla tatmin etmedi. Ta ki Enis Timuçin’in ‘Ruhlarınız Hatırlayacak’ kitabını okuyana dek. Şimdiyse kendimi okuyorum.

Nelerle meşgulsünüz? Nasıl para kazanıyorsunuz?

Bir yayınevim var. Ekibimle birlikte yeni projeler, kitaplar üzerine çalışıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.