Tuğrul Türkeş MHP’ye geri mi dönüyor?

Tuğrul Türkeş MHP’ye geri mi dönüyor?

AK Parti Ankara Milletvekili eski Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in babasının partisi MHP’ye geri dönmek için arayışlarda olduğu konuşuluyor.

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından kurulan geçici hükümete dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun talebi üzerine Başbakan Yardımcısı olan eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, daha sonrasında 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde partisinden ayrılarak AK Parti’den milletvekili olmuş sonrasında da AK Parti Hükümeti’nde görev almıştı.

Başkanlık Referandumunda MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “dikkat edilmesi” gerektiğini açıklayan Tuğrul Türkeş, referandumdan “evet” çıkmasının ardından AK Parti Genel Başkanlığı’na gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yeni hükümetinde” görev alamamıştı.

Halen AK Parti Ankara Milletvekili olan Tuğrul Türkeş’in Barzani’nin sözde “bağımsız Kürdistan referandumunun” ardından, AK Parti hükümetinin yeterli tepki gösterememesi nedeniyle oldukça rahatsız olduğu haberleri kulislere yansıyor.

Siyaset kulislerinde konuşulanlara göre özellikle AK Parti Hükümeti’nin Kerkük konusundaki etkisizliği Tuğrul Türkeş’i tavır ve yeni arayışlara yöneltmiş.

Tuğrul Türkeş’in, Başbakan Yardımcılığı görevinden alındığından beri AK Parti içerisinde huzursuzluk yaşadığı ve uzak durduğu kulislerde konuşuluyordu.

AK Parti’den milletvekili olmak için MHP’den istifa eden Türkeş’in, babamın partisi dediği MHP’ye yeniden dönmek için zemin aradığı ve bu yönde bir takım çalışma ve kulis faaliyetlerinde olduğu ifade ediliyor.

Son günler sürekli istifalarla içi boşaltılan MHP cenahında, Tuğrul Türkeş’in partiye geri dönüşünün kamuoyuna ve tabana bir mesaj vermek anlamında sıcak karşılanabileceği de belirtiliyor.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum