TÜGVA önergesi Meclis’te AKP-MHP oylarıyla reddedildi

TÜGVA önergesi Meclis’te AKP-MHP oylarıyla reddedildi

HDP ve CHP tarafından verilen TÜGVA ve TÜRGEV ile ilgili araştırma ve kaynak aktarımı ile ilgili önergeler TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Son günlerde sıkça gündeme gelen TÜGVA Meclis Genel Kurulu’na da taşındı.

HDP, TÜGVA'nın araştırılmasıyla ilgili önergeyi, CHP ise; Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından hazırlanan ve aralarında TÜGVA ve TÜRGEV'in de bulunduğu vakıf ile derneklere kamudan yapılan kaynak aktarımlarıyla ilgili önergeyi Meclis Başkanlığı’na sundu.

Önergenin gerekçesinde, vakıfların kurucuların belirledikleri mal ve hakları bir amaca vakfetmek amacıyla kurulduğunu ancak son yıllarda vakıfların daha çok kamu kaynaklarından yararlanmak için kurulduğuna dikkat çekildi.

AK PARTİ VE MHP’NİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Konuya ilişkin yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. HDP ve CHP'nin önerisi AK Parti ve MHP’nin oyları ile reddedildi.

CHP’DEN İLK AÇIKLAMA

Önergenin reddedilmesinin ardından açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “AKP yolsuzluk yapanları, hırsızları, eroin kaçakçılarını, hak gaspçılarını, devlet soyguncularını aklama partisine dönüştü” dedi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.