TÜİK bürosuna silahlı baskın: 7 ölü!

TÜİK bürosuna silahlı baskın: 7 ölü!

Kars'ta, TÜİK bürosuna düzenlenen saldırıda, saldırgan dahil 7 kişi öldü.

Kars'ta eski TUİK çalışanı bölge müdürlüğü binasını bastı. Saldırgan, silahla 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti. Binayı basan kişinin bir süre önce işten çıkarıldığı belirtildi. Olay üzerine polis, TUİK binası ablukaya alırken, olayla ilgili delilleri topluyor.


Olay sabah saat 08.30'da Atatürk Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın en üst katındaki Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TUİK) meydana geldi. 1.5 yıllık memur olduğu belirtilen sosyolog Veysi Eren, tabancayla çalıştığı TÜİK binasını bastı. Kurum Müdürü Mehmet Tolon ve memurları bir odaya toplayarak rehin alan Veysi Eren, ardından üzerlerine ateş açtı. Saldırıda Müdür Tolon ile birlikte toplam 6 kişi hayatını kaybetti. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Eren, aynı silahı başına dayayarak intihar etti.

Saldırıda yaralananlar hastanelere kaldırılırken, Özel Hareket timleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Vali Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da olay yerine gelerek bilgi aldılar. Kars Valisi Eyüp Tepe, "İşten çıkarılan biri cinnet getirip 6 kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş" dedi.


BİNA BOŞALTILDI

Kars'taki olayın ardından polis olay yeri inceleme ekipleri incelemelerini sürdürüyor. Dışarıda ise olay yerinde gelen çalışanların yakınları panik içinde olduğu görüldü. Kars'ta ilk defa böyle bir olayın yaşanması büyük bir paniğe neden oldu. Yirminin üzerinde personel dışarı çıkartıldı. TÜİK'te çalışanların yakınları olayın meydana geldiği Atatürk Caddesi'ne akın etti.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ GÖNDERİLDİ

Kars'ta meydana gelen olayın, müfettiş soruşturması sonucu ceza alan bir memurun cinnet getirmesi nedeniyle yaşandığı öğrenildi. Bir yıldır TÜİK Kars bölge müdürlüğünde çalışan memur hakkında bir süre önce soruşturma açıldı. Bu soruşturmada memura ceza verildi. Bu nedenle bölge müdürü ile tartışan memurun, önce mesai arkadaşlarını rehin aldığı, bir süre sonra da hepsini öldürerek intihar ettiği bildirildi. Rehine olayına karşı özel harekat timleri olay yerine gittiğinde 7 cesetle karşılaştı.



CEZA ALAN MEMUR KATLİAM YAPTI

Kars’ta meydana gelen olayın, müfettiş soruşturması sonucu ceza alan bir memurun cinnet getirmesi nedeniyle yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre bir yıldır TÜİK Kars bölge müdürlüğünde çalışan memur hakkında bir süre önce soruşturma açıldı. Bu soruşturmada memura ceza verildi. Bu nedenle bölge müdürü ile tartışan memurun, önce mesai arkadaşlarını rehin aldığı, bir süre sonra da hepsini öldürerek intihar ettiği bildirildi. Rehine olayına karşı özel harekat timleri olay yerine gittiğinde 7 cesetle karşılaştı. 

KARS VALİSİ: PSİKOLOG OLARAK ÇALIŞIYORDU

Kars Valisi Eyüp Tepe saldırının terör olayı olmadığını belirtirken şu açıklamayı yaptı: "Olayın terör saldırısıyla ilgisi yok. Saldırganın kimliği Veysi Erin. TÜİK'te psikolog olarak görev alıyordu. Altı kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş"

"ÖNCE MÜDÜRÜ REHİN ALMIŞ"

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada eylemi gerçekleştiren kişinin daha önce çalışan bir kişi olduğunu ifade ederek “Psikolojik sorunları olduğu ifade ediliyor. Kısa bir süre önce Diyarbakır’a gidiyor ve beraberinde silah getiriyor. Önce müdürü rehin alıyor. Sağa sola ateş açıyor. 6 kişiyi öldürüyor daha sonra da kendisi intihar ediyor. Çok sayıda yaralı da var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.