Tuna Kiremitçi yaşam mottosunu anlattı

Tuna Kiremitçi yaşam mottosunu anlattı

Ünlü şair ve müzisyen Tuna Kiremitçi, Deniz Yüce Başarır’ın “Ben Okurum” podcast’inin yeni bölümünde Boris Vian’ın ‘Günlerin Köpüğü’ adlı kült romanı üzerine kendi yaşam mottosu üzerinden sohbet ediyor.

Yayıncılık dünyasının deneyimli ismi Deniz Yüce Başarır, sohbetle bilgiyi buluşturan “Ben Okurum” adlı podcast’in yeni bölümünün odağına 1947 yılında yayımlandığında çok da ilgi görmeyen ama yıllar içinde Fransa’nın ve dünya edebiyatının en sözü edilen romanlarından biri haline gelen, nesilden nesile aktarılan Günlerin Köpüğü’nü alıyor. Başarır bu çılgın, sınır tanımaz, romantik kitabı ve onun hayata, tüm kurum ve kurallara meydan okuyan yazarı Boris Vian’ı, şair ve müzisyen Tuna Kiremitçi’yle konuşuyor.

 

“BU ROMANI OKUDUM, HAYATIM DEĞİŞTİ”

 

“Günlerin Köpüğü benim hayatımın romanı. Ben Boris Vian’la Ferhan Şensoy sayesinde tanıştım, bizim neslin çoğu gibi. 10 yılda bir okusan Günlerin Köpüğü’nü, her defasında farklı bir roman okumuş olursun.” diyen Tuna Kiremitçi kitabın kült cümlelerinden “Aslolan iki şey vardır: güzel kızlarla aşk ve Duke Ellington’ın müziği.” içinse “Ergenlik yıllarımda ilk okuduğum zaman, yaşam mottosu işte budur, demiştim” diyor.

 

“Ben Okurum”un her bölümünde farklı bir kitaba odaklanan Deniz Yüce Başarır, kitabın ona hissettirdiklerini anlatırken yazarıyla ilgili anahtar niteliğinde bilgiler vermeyi de ihmal etmiyor. Kitaplar üzerine bir arkadaş sohbeti tadında ilerleyen ve aynı zamanda bilgilendiren “Ben Okurum” podcast’inin her bölümüne farklı bir isim konuk oluyor.

 

 

Podcast nedir?

Podcasting, çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden bildirim yoluyla bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanması. Bu şekilde indirilmiş dosyalara ise podcast denir.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.