Tuncay Özkan fena salladı: Mamaray’ı Ecevit yaptı!

Tuncay Özkan fena salladı: Mamaray’ı Ecevit yaptı!

CHP Milletvekili Tuncay Özkan, siyasette işkembeden sallama katsayısını bir tık ileri götürdü ve AK Parti döneminde bitirilen projeyi Bülent Ecevit'e mâl etti.

Tuncay Özkan, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesi CNN Türk'e çıktı. Özkan, 2004 yılında temeli atılan Mamaray'ı Bülent Ecevit'in yaptığını söyledi.

ÖZKAN ATA ATA DOYAMADI

Tuncay Özkan, "Marmaray neden suyun altına indi? Kim indirdi? Bülent Ecevit indirdi. Bülent Ecevit yaptı Marmaray'ı. Peki neden yaptı? Kentin üzerindeki trafik yoğunluğu daha aşağıya gelsin ve kent bu yoğunluktan kurtulsun diye" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: "ZAMANINDA HÜKÜMETE GİTTİK, BİZİM İŞİMİZ DEDİLER AMA YAPMADILAR"

2004 yılında dönemin Başbakanı Erdoğan, Marmaray'ın temel atma töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1994-99 yılları arasında yaşananları anlattı.

O dönemde bu projenin gerçekleştirilmesi için hazır olduklarını ifade ettiklerini belirten Erdoğan, zamanın hükümetinin, "Bu tür projeler belediyenin değil, bize ait projelerdir. Siz işinize bakın" cevabı aldığını duyurdu.

MARMARAY'IN HİKAYESİ 1860'A DAYANIYOR

Söz konusu proje ilk olarak 1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından dile getirildi. Daha sonra Marmaray 1892 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han projeyi Fransızlara çizdirdi

Çizilmiş proje 1979 ve 1987 yıllarında tekrar gündeme gelsede faliyete geçilemedi.

2000 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Janponlar ile Marmaray için anlaşma yaptı. Anlaşma 15 Şubat 200 tarihinde resmi gazetede yayınlandı. Proje için imzaların atılmasına rağmen bir kez daha çalışmalar başlamadı.

2004 yılında temeli atılan Marmaray, 2013 yılında hizmete açıldı.

Fransızların çizdiği proje, bugünkü Marmaray ile aynı değil.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum