Turan Partisi: “Dünyada yeni bir yıldız parlıyor”

Turan Partisi: “Dünyada yeni bir yıldız parlıyor”

Azerbaycanlı politikacı ve Turan partisi başkanı Cahandar Bayoğlu yaptığı açıklamada Türkiye’nin son dönemde Azerbaycan ile yaptığı iş birliklerinin bölgede iki ülkeyi çok daha fazla güçlendirdiğine dikkat çekiyor

Partinin yaptığı açıklamada şunlar denildi:

“Türkiye Dünya Türklüğünün kalesidir. Bu kale ne kadar güçlü olursa Türk Devletleri, Dünya Türklüğü daha çok bağımsızlığa, özgürlük mücadelesine kararlı olur.

 

Bu yüzden bizler Türkiye’nin iç siyasetini değerlendirdiğimizde daha çok dik duruşlu, bağımsız Türkiye için olmalıyız. Bu dik duruş Türkiye’den çok Türk dünyası için önem taşıyor.

 

Türkiye’yi 1923-1938 dönemi, İkinci Cihan savaşı dönemi, soğuk savaş dönemi, Sovyetler Birliği’nin dağıldığı dönem, Fetullah Gülen dönemi ve FETÖ-süz dönemler gibi karakterize etmeliyiz.

 

 

“FETULLAHÇILAR TEK GÜÇ OLMAK İSTEDİ”

Bugünkü yazımda daha çok Fetullahlı ve Fetullahsız dönemlere dokunacağım.

Fetullah 70 yıllarında örgütlenmeye başlasa da, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra güçlenmesi hızlandı. Fetullah’ın örgütü ABD istihbaratı tarafından güçlendirilerek Müslüman Türkler adına bağımsız Türk devletlerine, üçüncü ülkelere sızıp büyüdü.

Müslüman Türk toplumları içerisinde örgütlenen Fetullah Türkiye’nin iç siyasetini de etkileyerek bütün kurum kuruluşlarda çeteleşmeye başladı.

 

Kamu kuruluşlarına yanaştı, siyasi partilerde, silahlı kuvvetlerde, eğitimde, yargıda, basında, yayım kuruluşlarında, dış politikada etkileyici oldu. Her yerde Fetullah rüzgarı esmeye başladı.  

 

“MHP İÇTEN FETHEDİLMEK İSTENDİ”

AKP iktidar olunca güçlerine güç kattılar. Artık Fetullah devlet içinde devlet oldu. Türkiye’yi yeniden dizayn etmeye başladı. Öyle bir duruma geldiler ki, tek devlet olmak istediler, Cumhurbaşkanı görevine göz diktiler. Tek güç olma hevesi onları başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmakla devlet aklıyla yüz yüze getirdi. Artık Tayyip beyle açık savaşa girdiler. AKP Davutoğlu başkanlığında kontroldaydı, CHP ile anlaşma vardı, HDP zaten onunlaydı. Tek basılmayan kale MHP idi. MHP’yi içten fethetmek için hareketlenme başlatıldı. Devlet aklı devreye geçti, Davutoğlu AKP Genel Başkanlığından alındı, MHP’nin içten fethi durduruldu.

 

 

Türkiye’yi tepeden fethetmeyi planlayan Fetullah’ın akıl babaları darbe girişine karar verdiler. Yıl 2016 Temmuz ayının 15’i düşman ordusu harekete geçti. Meclis dahil bütün kurum kuruluşlar bombalandı. Devlet aklı küreselci örgütün karşısında direnerek, halkla bütünleşerek hain çeteyi püskürttü. Bu mücadelede Cumhurbaşkanı Tayyip beyle, MHP Genel Başkanı Devlet bey birliği son sözü dedi. Darbeye kadar Fetullahlı AKP’ye karşı sert muhalefet olan MHP, Fetullahsız AKP ile birlik olarak, devlet aklıyla bütünleşti.

 

“15 TEMMUZ’DAN SONRA TÜRKİYE BÖLGESEL GÜÇ OLMAYA BAŞLADI”

Gün o gün halen devletin dik duruşu bağımsız Türkiye mücadelesinde Tayip beyle, Devlet bey el ele devletin vakasının, milletin varlığının, bütünlüğünün bekçisidirler. 2016 Temmuz 15’e kadar olan Türkiye iç savaşla, bölünmeyle karşı karşıyaydı. Terörcü güçler devletin içindeydi.

 

 Demokrasi sloganları ile anayasal teslimciliğe hazırlanırdı. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye içte terörü bitirdi, Misak-ı Milli sınırlarında söz sahibi oldu, yurtdışı operasyonlarla bölgesel güç olmaya başladı. Türk devletleri ile iletişim güçlendi, çoğaldılar, büyüdüler. Azerbaycan’la birlik olup, mega projeler gerçekleştirdiler. Türkiye savunma sanayisinde dünya devleti oldu. Bugün Türkiye devlet olarak Afrika’da askeri güç olarak var, Akdeniz’de sınırlarını genişletip petrol-doğalgaz üretimine hazırlanıyor. Türkiye güçlendikçe Azerbaycan da güçlenir, Türk devletleri birlik olmağa can atar.

 

“AZERBAYCAN İLE TÜRKİYE'NİN ARASINI BOZMAK İSTEYENLER VAR”

1993 yılında Azerbaycan’a sivil helikopter veremeyen, “ABD ne der?” diye düşünen Türkiye, bugün Azerbaycan’a askeri uçaklar verir, askeri birlikler getirir. Artık Karabağlı Bağımsız Azerbaycan mücadelesi başlatılmıştır. Bugün Türkiye Azerbaycan birlikte bölgesel güç olmanın içerisindedir. Bu birlik Akdeniz, Karadeniz, Hazar denizi çevresinde ekonomi, askeri, siyasi iş birliklerinin merkezine çevrilir. Bugün de birliğimizi bozmak isteyen küreselci güçler, içimizde olan iş birlikçilerinin eli ile devrededirler.

 

Hem Azerbaycan’ı, hem de Türkiye’yi karıştırmak için her türlü fitnelere el atarlar. Günümüzde bu güçlerin karşısında Türkiye’de Tayyip bey Devlet bey birliği, Devlet aklı dayanıp, Azerbaycan devleti ile milletçi güçlerle ittifak halindedirler. Bu birlik Türkiye’yi Azerbaycan’ı daha güçlü edecek, küreselci işbirlikçileri sıfırlayacak. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Eliyev’in milletçi güçlerle, halkla birlik olması küreselci güçlerin içimizdeki uzantılarının uykusunu kaçırmaktadır.

 

Dünyada yeni bir Yıldız parlıyor Azerbaycan Türkiye Andı-Birliği. “

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum