TÜRGEV 25 Yurt binasını kapatıyor

TÜRGEV 25 Yurt binasını kapatıyor

AK Partili belediyelerin desteği ile büyüyen ve Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV flaş bir kararla 25 öğrenci yurdunu kapatma kararı aldı.

TÜRGEV kapatma kararını: “devletin yurt hizmetleri, desteğe ihtiyaç duymayacak düzeyde” diyerek açıkladı. 

BELEDİYELERDEN DESTEK ALAMAYINCA KÜÇÜLMEYE GİDİLDİ

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Partili belediyelerin el değiştirmesiyle yeterince destek alamayan vakıf küçülme kararı aldıklarını ve KYK yurtlarının yeterli olduğunu söyleyerek bu kararlarını kamuoyuna açıkladılar. Vakıftan yapılan açıklamada: “Sivil toplumun gayesi daima devletin yetişemediği, uzanamadığı yerlere kaynak ulaştırmaktır. Biz de bu gaye doğrultusunda yurt sayımızı azaltarak, kaynaklarımızı hizmet vermeye devam edeceğimiz 21 yurdumuza ve çeşitlenerek devam edecek eğitim hizmetlerine yönlendirmeyi hedefliyoruz.” denildi. 

BİLAL ERDOĞAN: 100 KİŞİLİK FETÖ YURDUNU YURTKUR ALAMAZ İŞLETEMEZ

26 Eylül 2019’da Denizli’de düzenlenen Türkiye Gençlik STK’lar Platformu (TGSP) Ege Buluşmaları İstişare toplantısında konuşan Bilal Erdoğan şöyle konuşmuştu:

“Devlet, YURTKUR’un FETÖ’den boşalan yurtları çok küçük olduğu için işletmiyor. Çünkü YURTKUR bir yerde yurt açtığı zaman 30-40 personelle açıyor. Ona göre personeli var, müdürü var. Şimdi 100 kişilik FETÖ yurdunu, YURTKUR alamaz işletemez, istemiyor. ‘Bu verimsizlikte bir yurt işletmeciliğini ben yapamam’ diyor. Kim işletecek. Bu yurtlardan çıkan çocuklar kimin yurtlarına gidecek. ‘Kimin yurtlarına gidecekse onlara emanet etmem lazım’ dedi devlet. Çok mantıklı şekilde. Bizim maddi imkanlarımız bu yurtların  altından kalkacak boyutta olmadığı için şuan bir çok ulusal faaliyet gösteren TGSP üyesi olan vakıf ve derneklerimizin ciddi mali sıkıntıları olduğunu söylemeliyim. Onun için hep ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Sırtımızı sadece belediye ve devletlere dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamaya çalışmalıyız. Bu bir hastalık haline gelmemeli. Mevzi olarak ihtiyacımız olduğu zaman başı sonu belli bir şekilde elbette yapılabilir.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum