TÜRGEV ve Ensar'a milyonluk bağış

TÜRGEV ve Ensar'a milyonluk bağış

Güngören Belediyesi, TÜRGEV ve Ensar vakıflarına yurt binaları sağladı. Kira bedeli olarak 606 bin, yurtlara sağlanan demirbaşlar için 904 bin lira ödendi.

AKP’li Güngören Belediyesi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Ensar Vakıfı için ilçede üç adet yurt binası sağladı. Üçüncü kişilerden kiralanan yurtların kira bedelini ve demirbaş ihtiyacını belediye karşıladı. Belediyenin, Ensar Vakfı’na Sanayi Mahallesi Adem Yavuz Sokak’ta sağladığı 3 katlı binanın aylık kira bedeli 7 bin 420 lira. TÜRGEV’e Güven Mahallesi Taşlı Sokak’ta sağlanan 4 katlı binanın aylık kirası 27 bin 606,

turgev1.jpg

Eski Londra Asfaltı Caddesi’nde sağlanan 3 katlı binanın aylık kirası ise 15 bin 500 lira. Üç yurt binasının kirası için belediyenin kasasından her ay 50 bin 526 lira çıkıyor. AKP’li belediye, yurtların kirası için yılda 606 bin 312 lira harcıyor.

DEMİRBAŞLAR DA BELEDİYEDEN

Belediyenin kamu kaynaklarından TÜRGEV ve Ensar’ın yurt kiralarını ödediği, CHP’nin soru önergesine verdiği yanıtla ortaya çıktı. Güngören Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ergün Edepali’nin önergesine verilen yanıtta, Güngören Belediyesi’nin yalnızca kiraları ödemediği ayrıca yurtlara demişbaş eşyası da sağladığı belirtildi. Demirbaşlar için belediye 904 bin lira harcadı.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman imzalı yanıtta “904.053,52 TL tutarında demirbaş tefrişat malzemeleri alınmış olup ilgili kurumlara teslim edilmiştir” ifadeleri yer aldı. Yıllık kira bedeli ve taşınmazlarla birlikte kamu kaynaklarından TÜRGEV ve Ensar Vakfı için 1.5 milyon lira harcandı.

turgev2.jpg

FETÖ’YE DE AYNISI YAPILMIŞTI

CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, belediyenin TÜRGEV ile Ensar’ın yurt kiralarını ödemesi ve söz konusu vakıflara demirbaş sağlamasına tepki gösterdi. 15 Temmuz’dan önce FETÖ’nün vakıflarına aynı yöntemle yurt sağlandığını hatırlatan Gülsever şunları söyledi: “Öğrencilerin yurt sorun larını çözemiyorlarsa MEB’e, Kredi Yurtlar Kurumu’na ne gerek var. Bugüne kadar bir cemaat üzerinden yaptıklarını şimdi, kendilerine daha sadık olduğunu düşündükleri yeni cemaat ve vakıflar üzerinden yapmaya çalışıyorlar. FETÖ’ye yurt tahsisleri yapılırken biz ‘Halkın malıdır, vermeyin’ diyorduk. Şimdi de aynısını söylüyoruz. Bu doğru bir yöntem değildir. Geçmişte yapılan bu yanlışların bizi getirdiği nokta 15 Temmuz olmuştur. 15 Temmuz’dan ders çıkarılmalıdır.”

İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ

ENSAR Vakfı geçen yıl Karaman’daki çocuk istismarı skandalı ile gündeme geldi. Vakfın Karaman’daki yurdunda kalan 10 erkek öğrenciye Muharrem Büyüktürk adlı ‘öğretmen’ tarafından cinsel istismarda bulunulduğu ortaya çıktı. Muharrem Büyüktürk hapis cezası alırken Ensar Vakfı beraat ettirildi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV yönetiminde olması nedeniyle, vakfın adı Bilal Erdoğan ile özdeş hale geldi. Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’i ile Milli Eğitim Bakanlığı 2015’te işbirliği protokolu imzaladı. Protokol kapsamında, MEB’in açtığı kursların 3 yıl süreyle TÜRGEV binalarında yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Mustafa K. Erol/AYDINLIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum