Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal yeni parti kuruyor! İşte partisinin ismi

Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal yeni parti kuruyor! İşte partisinin ismi

İlk Parti'yi devralan ve partinin ismini TEK Parti olarak değiştiren Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın genel merkez baktığı iddia edildi.  

2023'te yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi siyaset kulisleri şimdiden hareketlenirken, yeni bir parti daha geliyor. Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın parti kurmak için çalışmalara başladığı iddia edildi.

Eski Anavatan Partisi (ANAP) Milletvekili Süleyman Yağcıoğlu'nun genel başkanlık yatığı İlkeler ve Değerler Partisi'ni (İLK Parti) devralan Ahmet Özal, yeni parti için kolları sıvadı. Bir süre önce İLK Parti'nin adını "TEK Parti" olarak değiştiren Özal'ın şimdi de Ankara'da genel merkez arama çalışmalarına başladığı belirtildi.

 

'TEK PARTİ' İÇİN GENEL MERKEZ BAKIYOR


Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat da söz konusu iddiaları bugünkü köşesine taşıdı. Donat, Ahmet Özal ile cumartesi günü Ankara'da karşılaştığını ve Özal'ın Tek Parti için genel merkez baktığını yazdı.

Donat yazısının devamında Özal'ın kendisine, 3 ay sonra kongre yapacaklarını ve parti kadrosunda eski bürokratların olacağını söylediğini aktardı.

 

AHMET ÖZAL: BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORUM

 

Donat'a yurt içinde sürekli gezdiğini ve çeşitli temaslarda bulunduğunu anlatan Özal, "Büyük ilgi görüyorum. Babamı anlatan, babamla anısı olan insan o kadar çok ki." ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.