Turizm gelirlerinde rekor!

Turizm gelirlerinde rekor!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Türkiye'nin turizm gelirlerini açıkladı. Yılın ilk çeyreğinde elde edilen gelir geçen yıla göre yüzde 31.3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), turizm gelirleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TÜİK'in açıkladığı verilere göre yılın ilk çeğreğinde bu sene Türkiye'nin gelirleri 4 milyar 425 milyon 237 bin dolar olarak gösterildi. Türkiye, bu yılın ilk üç ayı içerinde turizmde yüzde 34.88 artışla 5 milyon 128 bin 406 yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 
Yılın ilk çeyreğinde en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Türkiye'de yerini aldı.
Mart 2018 ayına ait Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı da yine önceki yılın aynı dönemine nazaran yüzde 34.83 artış göstererek 2 milyon 139 bin 766 oldu. 


TURİZM BAKANI AÇIKLADI
Türkiye'nin turizmdeki yükselişiyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'dan konuya ilişkin açıklama geldi. 2018 yılının ilk çeyreğindeTürkiye’nin turizmde önceki yıllara göre rekor kırdığına değinen Kurtulmuş, “Rakamlar gösteriyor ki, bu yıl 40 milyona yakın turisti Türkiye’de ağırlayacağız, geçen yılın 26.5 milyar dolarlık turizm gelirini de bu yıl 32 milyar dolara çıkaracağız.” dedi. Türkiye turizminin doğru yolda ilerlediğine de vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, “Hepimizin başarılarının arkasındaki ortak paydamız Türkiye’nin başarısıdır. Ortak çıkarımız Türkiye’dir. Her şey Türkiye için, her şey Türkiye’nin geleceği için. Adlarımız farklıdır ama hepimizin soyadı Türkiye’dir.” şeklinde konuştu.


Türkiye'nin cari açığının turizm sektörünün gelişmesiyle düşeceğini söyleyen Bakan, “Turizm, sadece eğlence ve hoş vakit geçirme sektöründen ibaret değil, bizim gibi gelişme hedefleri açık ve büyük olan ülkeler için önemli bir stratejik endüstridir ve o ülkelerin yapısal ekonomik sorunlarından birisi olan cari açıklarını gidermek için de tabiri caiz ise ilaç mahiyetinde bir sektördür.” diye konuştu.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.