Türk askeri Nahcivan’da!

Türk askeri Nahcivan’da!

Azerbaycan ile Türkiye arasında imzalanan askeri iş birliği anlaşmasına göre, her iki ülkenin kara kuvvetleri ve hava kuvvetlerinin katılımıyla büyük ölçekli taktik ve taktik uçuş tatbikatları Nahcivan’da yapılacak.

Ortak tatbikatlar, iki ülkenin ordularını, zırhlı araçları, topçu ve harçları, askeri uçakları ve hava savunmasını kapsayacak.

 

Tatbikat hazırlıklarının bir parçası olarak, iki kardeş ülkenin ulusal bayraklarını değiştirmek için bir tören düzenlendi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personel ve askeri teçhizatı Nahcivan’a geldi.

 

Bayrak değiştirme törenine katılmak için Özel Kuvvetlerin bayrak müfrezesi Nahcivan’dan Sadarak sınır kontrol noktasına, yani Araz Nehri üzerindeki Umid köprüsüne doğru yürümeye başladı. Aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti bayrağı Doğu Bayezid şehrinden Sadarak sınır kontrol noktasına yürüdü.

 

Umid köprüsünde Türkiye ve Azerbaycan milli marşları çalındıktan sonra, iki kardeş ülkenin ulusal bayraklarını değiştirme töreni yapıldı.

 

Bayrak değiştirme töreninin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin personeli ve askeri teçhizatı eğitim alanlarına doğru ilerlemeye devam etti.

 

Kardeş ülke askerlerinin ağırbaşlı bir karşılama töreni Özel Genel Ordunun askeri birimlerinde yapıldı. Törende konuşan Türk-Azerbaycan yetkililer kardeş ilişkileri ve askeri-teknik iş birliğinin her gün daha da gelişeceğini söyledi.

 

Ardından, eğitime katılan Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcileri Özel Genel Ordunun askeri birimlerinde görevlendirildi.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.