Türk Astrofotoğrafçı Süleyman Akgüneş'den Melikler Yaylası'ndan büyüleyici görüntüler

Türk Astrofotoğrafçı Süleyman Akgüneş'den Melikler Yaylası'ndan büyüleyici görüntüler

Türk Astrofotoğrafçı Süleyman Akgüneş'den Melikler Yaylası'ndan büyüleyici Samanyolu ve Dünya görüntüleri sosyal medyada viral oldu

Melikler Yaylası’ndan Samanyolu’nun ve dünyanın 15 saatlik görüntüsünü 9 saniyeye sığdırdı, dünyada ve Türkiye’de büyük beğeni topladı.

Asrofotoğrafçı ve eczacı Süleyman Akgüneş, 3 gece boyunca Türkiye'nin ölçülen en karanlık noktalarından biri olan Melikler Yaylası'ndan yaptığı gözlemle Dünya'nın ve 2700 karelik Samanyolu'nun 15 saatlik hareketini 90 saniyeye sığdırdı.

Süleyman Akgüneş’in yaptığı bu işleme time lapse deniyor.

Astronomi ve uzay bilimine olan ilgisi nedeniyle astrofotoğrafçılığa başlayan Süleyman Akgüneş, Isparta'daki Melikler Yaylası'nda, 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılan Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne katılalrak, 15 saatlik hareketi yakalamak için 3 gün kamp kurdu. Akgüneş, 2700 kareden oluşan time lapse (hızlandırılmış çekim) için 2 kamera kullanarak ayrı ayrı çekimler yaptı. 15 saatlik çekimini 90 saniyeye sığdıran astrofotoğrafçı, böylece gökyüzündeki değişimleri çalışmasına yansıtabildi. Fotoğraflarını daha fazla ışık toplayabilmek adına uzun pozlamayla (karanlık bir ortamda bir nesnenin üzerine düşen ışığın sensöre aktarılması) elde eden Akgüneş, kameralarını geceleri aralıksız çekime bıraktı.

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.