Türk astronot Gezeravcı'nın Atatürk mesajı Yeni Şafak yazarını rahatsız etti: Milleti ayrıştırıyor

Türk astronot Gezeravcı'nın Atatürk mesajı Yeni Şafak yazarını rahatsız etti: Milleti ayrıştırıyor

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu sırasındaki 'İstikbal göklerdedir' mesajından rahatsız olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Aydın Ünal, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu sırasındaki 'Atatürk'lü mesajından rahatsız olduğunu gizlemedi.

Gezeravcı'nın, Axiom-3 (Ax-3) kapsamında başladığı uzay yolculuğu sırasındaki ilk sözü Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözü olmuştu.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Aydın Ünal, bugünkü "Erken uyarılar" başlıklı yazısında" Alper Gezeravcı'yı ülkeyi ayrıştırmakla suçladı.

 

"Türkiye'nin uzaya giden ilk astronotunu milletçe büyük iftiharla izledik." diyen Ünal şunları yazdı: 

 

"Fırlatma anında milyonlar gibi ben de gözyaşlarımı tutamadım. Ne var ki astronotumuz mikrofonu eline aldıkça, Mustafa Kemal'e de ait olmayan bir sözle, ülkenin yüzde 1-2'lik bir kesimine hitap edip yüzde 90'ları ayrıştırıyor.

Türkiye'yi ayrıştıran, ufkunu kapatan, ülkeye pranga olan Kemalist statükoya karşı verilen o kadar başarılı mücadelenin ardından dönüp dolaşıp statükoya demir atmak... Hazin, çok hazin..."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.