Türk Ayakkabı devi satıldı

Türk Ayakkabı devi satıldı

Esas Holding ayakkabı sektörüne giriyor. Şirket, kökleri Cumhuriyet'e dayanan 40 şubeli ayakkabı mağazaları zinciri Ayakkabı Dünyası'nın çoğunluk hissesini satın alıyor. Ayakkabı Dünyası'nın sahibi Mehmet Akbacakoğlu, yaptığı açıklamada ortaklıkla daha hı

Her iki tarafın da Rekabet Kurulu'nda yer alan duyurusuna göre Esas Holding, Ayakkabı Dünyası Mağazacılık'ın yüzde 60, Akbacakoğlu Kundura Sanayi'nin de yüzde 65 oranında hissesini devralabilmek için başvuru yaptı. Satış işlemi Rekabet Kurulu'nun onayının ardından resmiyet kazanacak.


 DAHA HIZLI YÜRÜYECEĞİZ

Ayakkabı Dünyası’nın sahibi Mehmet Akbacakoğlu, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, ortaklık amaçlarını “Daha hızlı yürümek” olarak ifade etti. Sektörün en eski ailelerinden biri olduklarına işaret eden Akbacakoğlu “Çocuklarım ailenin dördüncü kuşağı. Bu sektörün her alanında bulunduk. Yılların tüccarıyız ve daha hızlı büyümek için bu kararı aldık. Kendi imkânlarımızla yılda 3 mağaza açıyorken, ortaklık sonrası yılda 10 mağaza açacağız. Yerli bir ortak olması da bizim için önemli. İçimiz rahat” şeklinde konuştu.

Ayakkabı Dünyası’nın sektördeki varlığı 1920’lerin başına değin uzanıyor. 1923 yılında Ankara'da küçük bir atölyede başlayan üretim, mağazalaşma süreci ile 1996’dan sonra hızla büyüdü. Şirket mağazalarında yılda 2 milyonu çifti aşkın ayakkabı satıldığı ifade ediliyor. Türkiye genelinde toplam 40 mağazası bulunuyor.

Şirket bünyesinde toplam 600 kişi çalışıyor.

Ortakları arasında Şevket Sabancı, Ali Sabancı, Erhan Kamışlı ve Emine Kamışlı gibi isimlerin bulunduğu Esas Holding ise sağlık, havacılık, gıda, eğlence ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Esas Holding'in Pegasus, Air Berlin, Peyman, Mars Entertainment Group, Mac Fit, Medline ve Bonservis gibi şirketlerde yatırımı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.