Türk doktor bu görüntüleri İtalya’dan gönderdi

Türk doktor bu görüntüleri İtalya’dan gönderdi

Avrupa’da koronavirüs salgınının en sık göründüğü İtalya’da 2 bine yakın insanı öldü. Sosyal medyada Türk bir doktorun yayınladığı iddia edilen görüntülerde karantina odaları ilk kez görüntülendi. Hastaların çok vahim halde kayda alındığı dikkat çekti.

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde görülen ve tüm dünyaya büyük bir hızla yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgını bu zamana kadar İtalya’da  bin 809 kişiyi öldürdü.

 

 

GÖRÜNTÜLER ÜZDÜ
Ölü sayısının 2 bine yaklaştığı Çizme'de, bir karantina hastanesinde görevli Türk doktor tarafından çekildiği iddia edilen görüntüler kan dondurdu.

Genelinin yaşlı insanlardan oluştuğu hastalar, nefes almalarını kolaylaştıran malzemelerle görüntülendi.

 

 

BAŞBAKAN CONTE'DEN AÇIKLAMA

İtalya'da Başbakan Conte de gazetelere verdiği demeçte; ihtiyaç dışında hiçbir şekilde evden çıkılmaması gerektiğini belirterek “Riskli temaslardan kaçınarak evde kalmaya devam etmeliyiz. Bu şekilde virüse karşı daha etkili mücadele edeceğiz. Bilim insanları virüsün henüz yayılma konusunda zirve yapmadığını söylüyor. Bu haftalar, en riskli haftalar ve maksimum dikkat gerektiriyor. Bu, son yılların en önemli mücadelesi. Bu mücadeleyi kazanmak için 60 milyon İtalyanın katkısına ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

 

Şu an için yeni kısıtlamalara gerek olmadığını bildiren Conte, mevcut kurallara uyulmasının büyük önem taşıdığını, belediyelerin park ve bahçeleri kapatmasının doğru bir karar olduğunu kaydetti.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.