Türk Eğitim Vakfı’ndan ‘Vefa Fonu!

Türk Eğitim Vakfı’ndan ‘Vefa Fonu!

Türk Eğitim Vakfı (TEV), koronavirüs salgınında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocuklarına burs tahsis etmek için TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nu hayata geçirdi. Fon ile bu öğrencilere eğitim hayatları boyunca destek olunacak.

Tam 53 yıldır maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği veren Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği koronavirüs (Covid-19) salgınında görev alan ve virüs sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın çocuklarına burs tahsis etmek için harekete geçti. Bu mücadelenin en ön saflarında çalışarak yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının çocuklarına TEV,  Korona Kahramanlarına Vefa Fonu ile eğitim hayatları boyunca destek olacağını açıkladı. 

 

SALGIN SONRASI KESİNTİSİZ EĞİTİM ÖNEMLİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, “Bizim için sevdiklerini arkada bırakarak bu mücadelenin ön saflarında yer alan ve maalesef virüs sebebiyle hayatlarını kaybeden tüm sağlık çalışanları kahramanlarımızın çocuklarının eğitimlerinin yarım kalmaması için hızlıca harekete geçtik ve korona kahramanlarına destek, çocuklarına gelecek sloganıyla ‘TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nu hayata geçirdik. Misyonumuz gereği, bize miras bırakılan çocuklarımızın gelecekteki eğitim hayatlarında nasıl destekleneceklerini tüm ayrıntılarıyla çalışarak, onlara eğitim hayatları boyunca destek olma hedefi ile yola çıktık” dedi.

 

“EMANETLERE SAHİP ÇIKILACAK”

Bugüne kadar verdikleri bursların büyük çoğunluğunun sağlık alanında eğitim alanlara aktarıldığını da belirten Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay,  ‘TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’ ile eğitim hayatları boyunca bu burstan yararlanacak çocukların ilk yıl için tek şartının eğitime devam zorunluluğu olduğunun altını çizdi. Ayrıca kurdukları bu eğitim fonunu geliştirerek salgın döneminde çalışmak zorunda olan ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da çocuklarını kapsayacak şekilde genişletmeyi hedeflediklerini belirtti ve “Hep birlikte bize emanet edilenlere sahip çıkalım.” dedi.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.