Türk kahvesinin tarihi Ukrayna'da belgeselle anlatılacak

Türk kahvesinin tarihi Ukrayna'da belgeselle anlatılacak

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu'da 2 yıl önce açılan ve Anadolu'da 500 yıllık geçmişe sahip kahve kültürüne ışık tutan Türkiye Kahve Müzesi'nde çekim yapan Ukrayna'nın ulusal televizyon kanalı, Türk kahvesinin tarihini ülkede tanıtacak.

Karabük'ün UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu ilçesinde safrandan kahve yapan Semih Yıldırım'ın, yıllardır edindiği tecrübe ve birikimlerle oluşturduğu Türkiye Kahve Müzesi, kahve kültürünü ve tarihini ortaya çıkarıyor.

Anadolu'nun birçok bölgesinde farklı şekillerde yapılan kahvelerin ikram edildiği müzede, kahve yapımında kullanılan 100-150 yıllık cezve, fincan, el değirmeni, kavurma tavaları, terazi, tahta kaşık, su küpü ve şeker kapları sergileniyor.

Müzede yapılan "Burçak", "Zingarella", "Tarz-ı Hususi", "Mırra", "Nohut", "Cilveli", "Şehzade", "Hilve" ve "Dibek" gibi çeşitli kahveler, kokularıyla ziyaretçilerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

TÜRK KAHVESİNİN TARİHİ, YABANCI ÜLKELERİN DE İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Kahvenin hikayesini tanıtmak amacıyla Safranbolu'ya gelen Ukrayna'nın 1+1 televizyon kanalından sunucu Nelly Kovalska, muhabir Igor Netudykhatkin ve kameraman Roman Kriukov, Türk kahvesini gelecek kuşaklara aktarmak ve turistlere tanıtmak amacıyla oluşturulan, 2 yılda binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin gezdiği müzede çekim yaptı.

SAFRANBOLU'DA ÇOK GÜZEL AĞIRLANDIK

Muhabir Igor Netudykhatkin, AA muhabirine, Safranbolu'da çok güzel ağırlandıklarını söyledi.

Ukrayna'da kahvenin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Netudykhatkin, "Projemizin amacı, Ukrayna'da Türk kahvesinin hikayesini anlatmak. Bizim için burada bulunmak heyecan verici. Müzede çeşitli kahve fincanları ve değirmenleri gördük. Çok mutluyuz." dedi.

Netudykhatkin, Safranbolu'da bulunmanın kendileri için önemli bir deneyim olduğunu ifade ederek, müzede kahveyle ilgili çok şey öğrendiklerini kaydetti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.