Türk komandoları ABD'de

Türk komandoları ABD'de

TSK, Özel Kuvvetler Komutanlığının bağlı 15 seçkin asker, ABD'deki ''Yeşil Bereliler, Rangerslar, Delta Force ve Nightstalkerslar ile askeri ortak tatbikata katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Özel Kuvvetler Komutanlığının bağlı 15 seçkin asker, ABD'deki özel birimler Yeşil Bereliler, Rangerslar, Delta Force ve Nightstalkerslar ile birlikte askeri tatbikata katıldı.


ABD Florida'daki Hulburt Hava Üssünde gerçekleştirilen Emerald Warrior-2014 Tatbikatında TSK da yer aldı. ABD Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanlığınca icra edilen tatbikatta, özel operasyon birlikleri bulunuyor. Hava gücünün sahip olduğu yeteneklerin yer birlikleriyle birlikte kullanması, bu alandaki taktik ve tekniklerin denenmesi tatbikatın ana amacını oluşturuyor.

BİN LADİN TAKTİĞİ


Türk Özel Kuvvetleri, 2012'de de ABD’nin Colorado kentindeki Fort Carson Üssünde ortak bir askeri tatbikata katılmıştı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone bu tatbikat için '' Bin Ladin operasyonunda uygulanan taktikleri Türkiye’ye önerdik” açıklaması yapmıştı.

TSK ile aynı tatbikata katılan ABD Kara Kuvvetleri’nin özel birlikleri arasında, Yeşil bereliler, Rangerslar, Delta Force ve Nightstalkers bulunuyor. Yeşil bereliler, 10 kişiden oluşan küçük gruplar halinde hareket ediyor. Savaşta düşman hatlarının gerisinde keşif görevi yapıyor ve belirlenmiş hedeflere saldırı düzenliyor.

Delta Force birimi ise terörle mücadele konusunda uzmanlaştı ve yüksek teknoloji ekipmanlarıyla çok çeşitli silahla donatıldı. Rangers’lar da gece çatışmaları konusunda uzman. 7 bin 500 kişilik Rangers’lar hafif topçu birliği olarak biliniyor. Bu birlik mensupları, orman, çöl ya da dağlık bölgelerde savaşıyor. Nightstalkerslar ise psikolojik savaş konusunda uzman olarak eğitiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.