Türk lirası değer kaybediyor! 1999'dan bu yana en uzun süreli düşüş...

Türk lirası değer kaybediyor! 1999'dan bu yana en uzun süreli düşüş...

Türkiye lirası, 1999'dan bu yana en uzun haftalık düşüşünü hızlandırdı

Türk Lirası geçen hafta da değer kaybederek 1999 yılından bu yana en uzun süreli haftalık düşüşünü yaşadı.

TCMB FAİZ ARTTIRIMINDAN KAÇINDI

Ekonomik ve jeopolitik riskler artarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırımından kaçınarak verdiği sinyalden dolayı Türkiye ekonomisinin geçici toparlanmasının durabileceğine işaret ediliyor.

Türkiye lirası, 1999'dan bu yana en uzun haftalık düşüşünü hızlandırdı ve tam ekonomik ve jeopolitik riskler artarken merkez bankasının faiz artırımından kaçınarak yatırımcıları korkutmasının ardından geçici bir toparlanmayı bıraktı.

Düşüşlerin dokuzuncu haftasında, para biriminin psikolojik ABD doları başına 8 işaretine yaklaşması, piyasaların ülkenin para politikasının ekonomik ve kredi koşulları için fazla gevşek kaldığına dair endişelerinin altını çizdi.

Eylül ayında beklenmedik bir faiz artışının, merkez bankasının şahin bir duruşa geçtiğine dair bahisleri cesaretlendirmesinin ardından, politika yapıcılar Perşembe günkü son toplantılarında politika faizini sabit tutarak piyasaları şaşırttı. Banka, başka bir faiz koridorunu genişleterek sıkılaştırmaya devam ederken, tüccarlar bunu lirayı savunmak için yetersiz gördüler.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.