Türk Milliyetçileri ve her türlü kucağa oturan solcular!

Türk Milliyetçileri ve her türlü kucağa oturan solcular!

Türk ve Türkiye düşmanlarının maskeleri düştü Amerikan boyası ortaya çıktı.

Türk milliyetçiliği soğuk savaş döneminden bugüne Marksist-Leninist sol çevreler tarafından “Amerikan yanlısı, Amerikan aygıtı”; Türk milliyetçileri ise yine aynı şekilde “ABD köpeği” gibi suçlamalara, hakaretlere maruz kaldı.

Arşı ve arzı titretecek bir iftiradır bu.

ABD Ankara Büyükelçiliğinin FETÖ firarisi bir teröristin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi alçakça hedef alan gönderisini beğenmesi, tarihi bir hesaplaşmayı zorunlu kılmaktadır.

Yaklaşık 40-50 yıldır solun her türlüsünün bu tür itham ve iftiralarına maruz kalan Türk milliyetçiliğinin ABD ile somut veya soyut bir ilişki ve/veya iltisakı olmuş mudur?

Böylesi yoğun suçlamaların yapıldığı bir yapının suçlamaların bir kısmını dahi doğrulayabilecek kanıt olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı. “Durmuş saat bile günde iki kez doğruyu gösterir” misali, “eğrisi, doğrusuna denk gelip” bir ilişki veya iltisak ortaya konulabilirdi.

Ama konmadı, konulamadı.

Aksine, her fırsatta ABD ve ABD emperyalizme karşı olduğu söylemini ibadet haline getiren sol çevrelerin, karşı oldukları ne kadar kurum ve değer varsa hepsiyle ilişki ve irtibatları “hayatın olağan akışı gibi” normal karşılandı.

1940’lı yıllarda Atsız:

“Vicdanını Paris’e, Moskova’ya satanlar,
Küfür diye bakarlar, senin dualarına”

mısralarını yazarken, ABD Türkiye’de muhtemel bir Alman işgaline karşı “antifaşist cephe oluşturmak için” Muzaffer Şerif, Behice Boran, Sadun Aren, Niyazi Berkes vs. gibi Türk aydınlarını komünist yapıyordu.

Mihri Belli, bir burjuva çocuğu olarak ekonomi öğrenmeye gittiği ABD’den “yüksek profilli bir komünist” olarak dönüyordu.
Günümüzdeki neo-liberal solcuların ABD ile aynı yatakta sarmaş-dolaş olmalarına hiç değinmiyoruz bile.

Dünün anti-kapitalist ve NATO düşmanı solcu gazetecileri bugün; Amerika’nın Sesi, BBC Türkçe, Almanya’nın Sesi gibi yayın organlarında Türkiye düşmanlığı yapıyorlar.

Sıkı durun, Rusya’nın küresel internet sitesi Sputnik’in Türkçe seksiyonunda son dönemde NATO’cu olan Türk solcuları çalışıyor.

Şimdi kemerleri bağlayın: Independent Türkçe isimli, Suudi Arabistan destekli internet sitesinde de “zaman ve mekân ayırt etmeksizin İslam düşmanı olan” solcular görev yapıyor. Maksat Türkiye düşmanlığı olsun. Bunlara İran bile para verse Türkiye düşmanlığı yaparlar. Yapıyorlar da zaten.

Türkiye’de cinayet işleyen solcu teröristler hep NATO ülkelerinden himaye görmüştür. Koskoca Sabancı grubu, Özdemir Sabancı’nın katili Fehriye Erdal’ın NATO’nun merkezi Brüksel’de himaye görmesini engelleyememiştir.

NATO’nun Türkiye’deki en önemli sivil toplum kuruluşu Türk-Atlantik Derneği’nin genel merkezine 12 Eylül’den sonra yapılan operasyonda DEV-SOL’un (şimdiki adı DHKP-C) illegal dergi ve bildirileri çıkmıştır. Derneğin yönetiminde de aynı terör örgütüne müzahir kişilerin olduğu anlaşılmıştır.

Türk Milliyetçileri “her türlü kucağa oturan solcuların” iddialarının aksine, Türk devletinin çıkarları dışında hiçbir ülke ile ilişki ve iltisak içinde olmamıştır. Aksine, her daim ABD’nin, soğuk savaş döneminde de Sovyetler Birliği’nin hedefi olmuştur.

Kucaktan kucağa oturanlardan hiçbir nezaket ve sağduyu beklentimiz yok ama tarihin Türk Milliyetçilerine bir özür borcu var. Çünkü ABD diplomatik misyonu Türkiye’de ilk kez bir siyasi hareketin liderini hedef aldı, aşağıladı.

Tarih, Türk milliyetçilerine özür borçludur. Hem de bütün şahitleriyle, sanıklarıyla ve müştekileriyle.

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum