Türk müteahhitler 57 ülkede proje üstlendi

Türk müteahhitler 57 ülkede proje üstlendi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik firmalarının geçen yıl 57 farklı ülkede 13,1 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini, Katar, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Özbekistan ve Bahreyn'in ilk beşte yer alan ülkeler olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini yanıtlayarak, bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olan ve 1952 yılında kurulan Türkiye Müteahhitler Birliği'nin halihazırda 122 üyesi bulunduğunu ifade etti.

Bakanlığın veri tabanına göre,Türkiye'nin müteahhitlik firmalarının 1972 yılından bugüne kadar 118 ülkede 350 milyar dolar değerinde 9 binden fazla proje üstlendiğini vurgulayan Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

“Veritabanımızın incelenmesinden bugüne kadar 2 bine yakın firmanın yurtdışında proje üstlendiği görülmektedir. 2016 yılı özelinde firmalarımız 57 farklı ülkede 13,1 milyar dolarlık yeni proje üstlenmişlerdir. 2017 yılı Ekim ayı itibarıyla ise 9,7 milyar dolarlık gerçekleşme mevcuttur. 2016 yılında proje sayısına göre Katar, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Özbekistan ve Bahreyn ilk beşte yer alan ülkelerdir.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.