Türk Ordusu 1 asır sonra Atatürk'ün karargahında

Türk Ordusu 1 asır sonra Atatürk'ün karargahında

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu Afrin’de yürütülen harekatta Raco’yu teröristlerin elinden aldı ve tarihi bir başarıya imza attı. İşte ayrıntılar;

Atatürk’ün 1. Dünya Savaşı’nda karargah kurduğu Raco 1 asır sonra yeniden Türk ordusunun hakimiyetine geçti.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ilerleyişini sürdüren Türk ordusu ve ÖSO, Afrin'e bir adım daha yaklaştı. Atatürk'ün 1. Dünya Savaşı'nda karargâh kurduğu Raco, 100 yıl sonra yeniden Türk ordusunun denetimine geçti.

Zeytin Dalı Harekâtı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in stratejik öneme sahip Raco belde merkezine girerek bölgenin büyük bölümünü kontrolüne aldı.

Belde merkezinde direnmeye çalışan az sayıdaki, çoğunluğu kadın olduğu belirtilen teröristlerle çatışmalar zaman zaman sürüyor. Harekâtta Bülbül belde merkezinin ardından stratejik önemdeki Raco belde merkezinin de alınmasıyla ele geçen belde merkezi sayısı ikiye yükseldi. Afrin'e açılan kapı Cinderes belde merkezine yönelik operasyonlar da karadan ve havadan desteklenen atışlarla hız kazandı.

Cinderes beldesine bağlı Hamilek ve Ramadiye köyleri ile Çemenli, Alibezanlı ve Karkin köylerinin de teröristlerden temizlenmesiyle 126 nokta kurtarılmış oldu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.