Türk ordusu hakkındaki çirkin sözlere MHP ve AK Parti'den sert yanıt!

Türk ordusu hakkındaki çirkin sözlere MHP ve AK Parti'den sert yanıt!

Türk Ordusu'nun Katar'lılara satıldığını iddia eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a MHP ve AK Parti'den sert tepki geldi.

Habertürk ekranlarında yayınlanan "Gerçek Fikri Ne" adlı programın konukları arasında yer alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Katar'ın Türkiye'deki yatırımlarının konuşulduğu sırada Tank Palet Fabrikası üzerinden Türk Ordusu'nun bu ülkeye satıldığını iddia etti. 

''Cumhuriyet tarihinde ilk kez 'Devletin ordusu Katar'a satıldı'' ifadesini kullanan CHP Mersin milletvekilinin bu sözleri programın diğer konukları tarafından sert dille eleştirildi.

Küstah sözlerini tank palet fabrikasının satılması ile savunmaya çalışan Başarır, tepkilere rağmen görüşünde ısrar etmeye devam etti.

 

 

MHP'DEN SERT TEPKİ!

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, resmi Twitter üzerinden CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır'a sert tepki gösterdi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde;

 

''2023’e daha çok var ama zillet ittifakının umutları azar azar tükeniyor. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Zilletçiler o tarihteki son raundu kaybedeceklerini şimdiden gördükleri için telaşla yeni tezgâhlar peşinde koşuyorlar. Sıra TSK’ya gelmiş.

CHP, HDP ve İP’li ittifak üyeleri; şimdi de halkı yeni yalan, entrika, tezvirat ve kötüleme kampanyalarıyla korkutup kandırmaya çabalıyor. Belli ki, bugüne kadar oynadıkları oyun millet nezdinde itibar görmeyince Türk Ordusuna dil uzatarak ‘satıldı’ diyebilmişlerdir.

CHP, vesayetten defalarca hüküm giymiş sabıkalı bir partidir.Siyasetin dinamiklerini suni gündemlerle tayin etme, vesayet iklimi yaratma furyası eskilerde kalmıştır, ama siyasetin bitpazarı konumundaki CHP, bazı müptezel vekillerini TSK üzerine salarak değişmediğini göstermiştir.

Zillet cephesinin ıkınıp tıkınması beyhude... Yalancının mumu yatsıya bile kalmadan söndü. Çehrelerindeki “her gündeme uyumlu” bukalemunvari teatral ve sinematografik maskeler, artık kimsenin ilgisini çekmiyor.

Türk milleti; zillet ittifakı üyelerinin suratlarına geçirdiği maskara maskenin arkasındaki samimiyetsiz, jakoben, darbeci ve antidemokrat kimliği iyi tanıyor. Asıl satılmışlık Türk Ordusuna uzanan dildedir.''

 

Son Dakika AK Parti Sözcüsü Çelik: Türk ordusu için “satılmış“ ifadesini kullanan CHP’li Başarır’ı kınıyoruzSon Dakika! AK Parti Sözcüsü Çelik: Türk ordusu için "satılmış" ifadesini kullanan CHP'li Başarır'ı kınıyoru

 

AK PARTİ: 'CHP'Lİ BAŞARIR'I KINIYORUZ'

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklama ile Başarır'ı kınadı.

"Kahraman Türk Ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ı şiddetle kınıyoruz. "Türk Ordusu satılmış" diyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor. CHP yöneticileri öğretmenlerimizden askerlerimize kadar tüm değerlerimizi saygısız bir dille hedef alıyor. Bu zihniyete karşı en güçlü cevabı vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kahraman Türk Ordusuna dışardan ve içerden yöneltilen her türlü saygısızlığı mahkum ediyoruz.

Kahraman Ordumuz bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin korunması için milletimizin emrindedir. Gücü ve kabiliyetleri ile tüm dünyanın takdir ettiği bir ordudur. Milletimiz için eşsiz bir değerdir. Siyasi provokasyonların ordumuzu hedef almasına müsaade etmeyeceğiz.

Suriye'de, Libya'da ve Doğu Akdeniz'de güvenliğimiz ve haklarımız için kahramanca mücadele eden ordumuzla ilgili kullanılan bu saygısız ve düşmanca dile geçit vermeyiz. Kardeş Azerbaycan'ın yanında olan askerlerimizin onurlu ve kahraman mücadelesi tarihi bir değere sahiptir. Siyasi provokatörler bu mücadeleyi çeşitli yollarla hedef alıyor. Kara propagandanın her türlü yöntemi kullanılıyor. Maalesef bu provokasyonların benzerleri ülkemizin içinden de geliyor. Eleştiri başka husumet ve saygısızlık başka şeydir. Bu provokasyonlarla mücadele edeceğiz"

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum