Türk sanatçı Güneştekin’in sergisi Bakü’de

Türk sanatçı Güneştekin’in sergisi Bakü’de

Ahmet Güneştekin’in ‘Belleğin Alfabesi’ adlı kişisel sergisi Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nde açıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle açılan sergi, ünlü sanatçının geçmiş dönem ve son dönem başyapıtlarına ev sahipliği yapıyor.

Azerbaycan tarihinin en önemli şairlerinden Nesimi Festivali’nin kapanış etkinliğiyle de birleşen serginin açılış konuşmalarını Haydar Aliyev Kültür Merkezi Direktörü Anar Alakbarov ve sanatçı Ahmet Güneştekin yaptı. Serginin açılışını ise, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyev ile kızları Arzu ve Leyla Aliyev, başta olmak üzere iş, sanat ve medya dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

 

‘Belleğin Alfabesi’, sanatçının dilin renk algısı, mekân algısı ve düşünüşe etkisi üzerine yoğunlaşarak bellek ve ölümsüzlük arayışı üzerine çalıştığı işlerini kapsıyor. Küratörlüğünü Haydar Aliyev Vakfı’nın sanat danışmanı Emin Mammadov’un üstlendiği sergi, 30 Mart 2020’ye kadar devam edecek. 

 

Sergide sanatçının dile olan derin ilgisini gösteren Azeri romantik şairi Nesimi’ye adadığı ‘Nesimi’ye Recm’, aynı anda hem korkunç ve grotesk hem de hipnotize edici ve güzel olarak yorumlanan ‘Ölümsüzlük Odası’, uzaktan bakıldığında dönüyormuş hissi veren birbirine geçmiş bisikletlerden oluşan ‘Dilek Ağacı’, deşifre edilmesi gereken devasa bir bulmacaya benzeyen ‘Yüzleşme’ yer alıyor. Sergide ayrıca sanatçının ‘Tanrının Arka Bahçesi’ gibi cennet bahçesi hikayesini, insanlığın kısa bir süre için eriştiği fakat kaybetmesi kaçınılmaz olan ölümsüzlüğü bir şans hikayesi olarak yorumladığı son dönem işleri yer alıyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.