Türk sanatçının sergisine önemli destek

Türk sanatçının sergisine önemli destek

Çağdaş sanatı desteklemeyi kendine misyon edinen Saha Derneği, Nevin Aladağ’ın Londra’daki Hayward Gallery’de açılan ‘Fanfare’ başlıklı ilk kişisel sergisine destek veriyor.

“Nevin Aladağ: Fanfare” ile küratör Cliff Lauson, Aladağ'ın ses, ritim ve müziği esprili bir şekilde görselle keşfeden beş yapıtını bir araya getiriyor. Sergide günlük yaşamın müzikalitesine farklı şiirsel bakışlar sağlayan eserler yer alıyor. ‘Traces’ (2015), Almanya'nın Stuttgart kentindeki müzikal enstrümanların şehrin unsurları tarafından “çalındığı” kentsel peyzajın müzikal bir portresini sunuyor. ‘Session’ (2012) Pakistan, Hindistan ve Irak'tan gelen davul, çan ve diğer vurmalı çalgılara odaklanırken ‘Tusch’  (2015) galeri duvarına yerleştirilmiş müzik notalarından oluşuyor.

 

Her yıl Southbank Centre'da düzenlenen çocuk festivali Imagine'a denk gelen sergi için bir çocuk programı ve rehber de hazırlanıyor. Sergi 13 Nisan 2020'ye kadar açık kalacak.

 

Nevin Aladağ Kimdir?

1972, Van doğumudur. Münih Güzel Sanatlar Fakültesi’nde heykel eğitimi aldı. 2002 yılında Künstlerhaus Bethanien misafir sanatçı programı için Berlin’e taşındı. Sanatçının yerleştirme, video ve performansları birçok uluslararası müze ve bienalde gösterildi.

 

Aladağ’ın kişisel sergileri arasında Lentos Kunstmuseum, Linz, Avusturya (2015); Wentrup Galeri (2015), Belin; Rampa, Istanbul (2014); ARTER, İstanbul (2012) bulunuyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.