Türk SİHA'larına 'oyuncak' diyen Merdan Yanardağ'ı sahibi olduğu kanal bile ti'ye aldı!

Türk SİHA'larına 'oyuncak' diyen Merdan Yanardağ'ı sahibi olduğu kanal bile ti'ye aldı!

Tüm dünyanın gıpta ile baktığı Türk SİHA'larına "Oyuncak uçak gibi düşünün" diyen TELE1'in sahibi Merdan Yanardağ büyük tepki topladı.

Dünyadan peş peşe övgü haberlerinin geldiği, savaşın seyrini değiştiren, ülkelerin almak için sıraya girdiği Türk SİHA'ları Merdan Yanardağ'da adeta hazımsızlık yaptı.

TELE1'in sahibi Merdan Yanardağ canlı yayında Türk SİHA'larını oyuncağa benzeterek, 'Türkiye'deki SİHA ve İHA üreten bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani bir uçak teknolojisi filan değil böyle ileri teknoloji filan deniliyor ama yüzde 70'i zaten dışardan gelmiş montajla sağlanıyor' dedi.

 

ONLARCA KİŞİ DALGA GEÇTİ

 

Yanardağ'ın fıkra gibi açıklamaları sosyal medya kullanıcılarını diline düştü.

Onlarca kişi Yanardağ ile dalga geçti.

 

 

KENDİ KANALINDA DA ALAY EDİLDİ

 

Merdan Yanardağ'ın skandal açıklamalarına kendi kanalından da alaylı bir haber ile adeta yanıt geldi.

Ukrayna'daki son gelişmeleri aktarmak için çatışma bölgesinden TELE1'e canlı yayın bağlantısı yapan Adem Metan SİHA'ların Türk gazetecilerinin de bölgedeki güvencesi olduğunu anlattı.

 

Metan, Ukrayna askerlerinin SİHA'lara bakışını şöyle anlattı;

 

"Kontrol noktalarından bahsetmiştim. Özellikle biz Türk gazeteciler iyi bir diyalog kurmaya çalışıyoruz. Onlara nasıl bir durum beklediklerini soruyoruz. Psikolojik olarak durumlarının iyi olduğunu söylemek mümkün fakat benim gözlemlediğim bir şey var. Özellikle konuştuğum bütün Ukraynalı askerler Bayraktar dediğimizde bizim geçişimize izin veriyorlar. Bu da diğer gazetecilerin yaşadığı olaylardan bir tanesi bunu da belirtmiş olayım."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.