Türk SİHA'larından nokta atış! PKK, Kandil'den kaçmaya başladı

Türk SİHA'larından nokta atış! PKK, Kandil'den kaçmaya başladı

Kandil ve çevresinde yaşayan PKK'nın sözde elebaşları MİT ve Türk SİHA'larının başarılı operasyonları sonucu Kandil'den kaçmaya başladılar.

Türkiye’nin terörle etkin mücadelesinin en somut örneklerinden biri de örgüt mensuplarının önce ülke içinde barınamayacak duruma gelmesi, ardından sınır hattının ötesine geçmesi ve nihayetinde de daha da güneye kaçmaları oldu.

Bu durum yeni bir gerçekliği de beraberinde getirdi. MİT’in nokta operasyonlarında adını sıkça duyduğumuz, ABD’nin teröristlere sağladığı korumanın net hissedildiği ve oldukça geniş bir alanı etkileyebilecek bir yer öne çıktı: Süleymaniye…

Bilindiği üzere yakın bir zaman öncesine kadar terör örgütü için Kandil, hem lojistik hem eğitim hem barınma hem de psikolojik açıdan çok büyük anlamlar taşıyordu. Ancak gerek Pençe Kilit Harekatları kapsamında atılan adımlar gerek SİHA’ların bölgedeki etkin kullanımı sonucu ortaya çıkan tablo burada bazı değişiklikleri de beraberinde getirdi.

TRT Haber’den Sertaç Aksan’ın haberine göre Türk SİHA’ları tarafından anbean izlenen örgütün sözde elebaşları kafalarını Kandil’deki barınma alanlarından çıkaramayacak duruma gelince çareyi daha güneye doğru kaçmakta buldu. Daha güneye gitmek de çözüm olmadı çünkü Türkiye bu süreçte yüzlerce kilometre derinde dahi nokta operasyonlar yaptı.


ÜST DÜZEY TERÖRİSTLER SÜLEYMANİYE’DE

 

Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı’ya göre Irak’ta yeni dengelerin ortaya çıktığı bir dönemden geçiyoruz.

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin ölümünün ardından KYB içerisinde iki farklı yapının kendi içerisinde bir güç mücadelesine giriştiğini hatırlan Doç. Dr. Darıcılı, Celal Talabani’nin oğlu Bafil Talabani ile Kubad Talabani arasındaki mücadelenin bölgedeki dinamikleri de etkilediği görüşünde.

Bafil Talabani’nin kendisine avantaj sağlamak için bölgedeki PKK-YPG unsurlarıyla iş birliği içerisinde olduğunun altını çizen Darıcılı, “Hem Erbil’i dengelemeyi hem Türkiye’ye karşı bir pazarlık kozu elde etmeyi hem de dolaylı yoldan ABD’nin desteğini almak istiyor” diyor.

Darıcılı ayrıca, Kandil ve çevresinden kaçan sözde üst düzey isimlerin sahadaki bu dengelerden yola çıkarak daha rahat hareket edebilmek adına Süleymaniye tarafında toplandıklarını anlatıyor ve Türkiye’nin de bu duruma göre bir yol haritası izlediğinden bahsediyor.



Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.