Türk Tarihi Kurumu Başkanlığına atanan Ahmet Yaramış kimdir?

Türk Tarihi Kurumu Başkanlığına atanan Ahmet Yaramış kimdir?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türk Tarih Kurumu Başkanlığın atanan Ahmet Yaramış kimdir? İşte, Ensar Vakfı yönetim kurulu üyeliği ile gündeme gelen Yaramış hakkında bilinmeyenler.

Ahmet Yaramış kimdir?
Türk Tarih Kurumunun resmi sitesinde yer alan özgeçmişine göre Ahmet Yaramış, 1968 yılında Çorum’un İskilip ilçesinde doğdu. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığında tarih öğretmeni olarak çalıştı.


1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne araştırma görevlisi olarak atandı. Gazi Üniversitesi ve ABD Connecticut Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Son olarak Afyon Kocatepe Üniversitesinde Tarih Bölüm Başkanlığı görevini sürdürüyordu.


ENSAR VAKFI İLİŞKİSİ
Türk Tarih Kurumu Başkanlığına atanan Ahmet Yaramış, aynı zamanda Ensar Vakfı ile olan ilişkisiyle de dikkat çekti.
Ensar Vakfı üyesi olan Yaramış, 2018 yılında Afyonkarahisar’da yapılan Ensar Vakfı İl Genel Kurulunda yönetim kuruluna seçilen beş üyeden biri olmuştu.


İSKİLİPLİ ATIF DETAYI
Yaramış’ın ATIF-DER gibi derneklerle ilişkisi de bulunuyor. ATIF-DER isimli derneğin etkinliğine konuşmacı olarak katılan Yaramış, "Medreseden Darağacına İskilipli Atıf Hoca" isimli panele profesör unvanı ile katılmıştı.
Ayrıca Çorum Valiliği tarafından düzenlenen İlmi ve İçtimai Yönleriyle İskilipli Mehmet Atıf Efendi Sempozyumuna konuşmacı olarak katılan Ahmet Yaramış, plaket ile ödüllendirilmişti.

 

atif.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum