Türk tiyatrosunun yolculuğu

Türk tiyatrosunun yolculuğu

ENKA Sanat, yeni sezonuna 29 Ocak günü “Türkiye Tiyatrosu’nun ve İstanbul Tiyatro Festivali’nin 1980’lerden Günümüze Yolculuğu” başlıklı panel ile başlıyor. Etkinlikte, Prof. Dr. Dikmen Gürün’ün ve İstanbul Tiyatro Festivali'nin rolü tartışılacak

“Türkiye Tiyatrosu’nun ve İstanbul Tiyatro Festivali’nin 1980’lerden Günümüze Yolculuğu” başlıklı panel, ENKA Sanat ve İstanbul Tiyatro Festivali iş birliği ile 29 Ocak Çarşamba günü saat 19.30’da Oditoryum’da düzenlenecek.

 

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü tarafından hazırlanan ve ‘Dikmen Gürün’e Yazılar’ kitabı vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinlik, sektör profesyonelleri ile duayen sanatçıları bir araya getirecek. Kerem Karaboğa’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, Genco Erkal, Özlem Hemiş, Doğan Hızlan, Kerem Kurdoğlu, Yeşim Özsoy, Şahika Tekad ve Leman Yılmaz konuşmacı olacak. Panele, tüm tiyatro severler ücretsiz olarak katılabilecek.


Etkinlikte, Türkiye Tiyatrosu için önemli bir yere sahip olan Prof. Dr. Dikmen Gürün’ün, akademik çalışmalarının yanı sıra, 20 yıl boyunca direktör olarak görev yaptığı festivaldeki çalışmaları da odağa alınacak.

 

Panelde ayrıca, festivale damgasını vuran yerli ya da ortak yapımların üretim süreçlerinde yer almış sanatçıların da katkılarıyla 1980'lerden günümüze ülkemiz tiyatro ikliminin şekillenmesinde Dikmen Gürün’ün ve İstanbul Tiyatro Festivali'nin rolü ve etkileri ele alınacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.