Türk uçağı düştü: 11 kişi öldü

Türk uçağı düştü: 11 kişi öldü

İran’da Türk uçağı düştü ve 11 kişinin öldüğü açıklandı. İşte şok haberin ayrıntıları;

Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a giden, Başaran Holding'e ait özel jet İran’da düştü.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin, düşen özel jette üçü mürettebat, sekizi yolcu 11 kişinin olduğunu ifade etti.

İran'ın ISNA haber ajansı, uçaktaki 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin, düşen özel jette üçü mürettebat, sekizi yolcu 11 kişinin olduğunu ifade etti. Pilotun irtifa azaltma talebi sonrası, uçağın radardan kaybolduğu bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı, TC-TRB kuyruk tescilli Bombardier CL600 tipi özel jetin Başaran Holding'e ait olduğunu duyurdu.

BEKARLIĞA VEDA PARTİSİNDEN DÖNÜYORLARDI

Uçaktaki yolcuların bekarlığa veda partisinden dönen Hüseyin Başaran'ın kızı Mine Başaran ve 7 kız arkadaşı olduğu iddia edildi.

Mine Başaran’ın kız arkadaşlarıyla Dubai’ye ‘bekarlığa veda partisi’ne gittiği ve dönüşte korkunç kazanın yaşandığı ifade edildi.

DÜŞEN UÇAĞIN PİLOTLARI MELİKE KUVVET VE BERİL GEBEŞ

Kokpitaero’nun haberine göre Başaran Holding’e ait Challenger 604 tipi iş jetinin pilotları da kadındı. Uçağın Kaptan Pilotu Melike Kuvvet’ti. Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından biri olan Melike Kuvvet, mecburi hizmetinin ardından özel sektöre geçmişti. Bir süredir de Başaran Holding’in uçağında görev yapıyordu.

İkinci Pilot ise Beril Gebeş’ti. Yıllar önce ithalat-ihracat işiyle uğraşırken gönlünü gökyüzüne kaptırmıştı. Uçuş okulunu bitirip pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları'nda uçtu. Daha sonra istifa edip ayrıldı. Başaran Holding'e geçti. Beril Gebeş'nin babası Vecahat Gebeş de Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot loraka görev yapıyor.

BAŞARAN HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA

Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ın kızının da çinde olduğu düşen jetle ilgili Başaran Holding'den son dakika bir açıklama geldi. Holding'e bağlı inşaat şirketinin Genel Müdürü Levent Tuna, "Uçuş bilgisinden benim haberim yoktu. Benim için de sürpriz oldu" dedi.

Levent Tuna, “Hala haberin doğru olduğuna inanmak istemiyoruz. Hüseyin Beyin (Holding sahibi Hüseyin Başaran) durumu iyi. Kendisi şu an İstanbul’da” dedi.

uck.jpeg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.