Türk vatandaşlığı için alınması gereken konut fiyatı 400 bin dolara çıkarıldı

Türk vatandaşlığı için alınması gereken konut fiyatı 400 bin dolara çıkarıldı

Konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutar Resmi Gazete'de yayınlanan yeni kararla 400 bin dolara çıktı.

Türk vatandaşlığına geçiş kriterlerinde değişiklik, Resmi Gazete'nin 13 Mayıs 2022 tarihli sayısında yayımlandı. Konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutar 400 bin dolara çıktı. Öte yandan en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek.

Türk vatandaşlığı kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Cumhurbaşkanı Kararı, 13 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

 

Bir ay sonra yürürlüğe uygulanacak karara göre; konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutar 400 bin dolara yükseltildi.

Kararla ayrıca, en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek. Söz konusu karar bugünden itibaren geçerli olacak.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.