Türk ve Avrupa liderlerinden bayram kutlamaları

Türk ve Avrupa liderlerinden bayram kutlamaları

Ramazan Bayramı namazının ardından kameralar karşısına geçen liderler mesajlarını hakla paylaştılar. Avrupa liderleri de yayımladıkları mesajla Müslümanların Ramazan Bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ta bayram namazını Çamlıca Camii’nde kıldılar.

ERDOĞAN’IN BAYRAM MESAJINDA ASKERLERİMİZ VARDI

Erdoğan, Şırnak’taki askerlerin bayramını telefonla kutladı. Telefonda askerlere hitaben, “Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun. Rabb’im kazalardan, belalardan muhafaza etmek suretiyle terörle mücadelede bizleri muzaffer eylesin inşallah, daha nice bayramlara hayırlısıyla kavuştursun. Buradan selamlar, sevgiler, dualar var. Allah yar ve yardımcınız olsun.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı’nı kutlamak amacıyla bir video yayınladı.

Sosyal medya adresinden paylaştığı videoda “Bugün kucaklaşma günü” diyen Kılıçdaroğlu, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutladı.

DEVLET BAHÇELİ RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. İşte Bahçeli'nin mesajı:

Tekrarına ulaşmayı niyaz ettiğimiz Mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın bir nebze de olsa burukluğunu ve hüznünü yaşıyoruz. Bir ay boyunca oruç ibadetinin rahmet ve bereketiyle dolup taştıktan sonra bayram günlerine hamd olsun kavuşmuş bulunuyoruz.

Ramazan Bayramı milli ve manevi hayatımızın güzide bir dönemi, gönüllerin birleştiği, yüreklerin bütünleştiği, özlemlerin vuslatla nihayete erdiği kucaklaşma devridir. Bayram demek, barış ve kardeşlik demektir. Bayram demek, hatırlama, hatırlanma, heyecan ve huzur demektir.

Kökeni, mezhebi ve anasının dili ne olursa olsun tüm Türk vatandaşları muhabbet ve hürmetle bayramlaşırken, gönüller alınmalı, dargınlıklar sonlanmalı, küslükler, kırgınlıklar tamir ve telafi edilmelidir.

Elbette dilek ve beklentimiz budur. Şırnak’ta uzanan elin Ankara’da tutulacağını, Diyarbakır’da uzatılan ikramın İstanbul’da tadılacağını, böylelikle ortak kader ve ortak geleceğimizin asla zaafa uğramayacağını inanç ve iddiayla dile getirmek isterim.

Türkiye’nin karşısında mevzilenmiş karanlık odaklar bayram ruhuyla harcı karılan milli birlik ve dayanışma şuurunu Allah’ın izniyle yıkamayacaklar, hain emellerini gerçekleştiremeyeceklerdir.

Türk milleti aziz varlığına, egemenliğine ve tarihsel haklarıyla birlikte milli kimliğine her şart altında sahip çıkacaktır. Ülkemizi buhrana sürüklemek isteyen dış güçler ve yerli işbirlikçileri bayramın kenetlenmiş ve billurlaşmış iradesiyle kesinlikle bozguna uğrayacaklardır.

Ramazan Bayramı öncesinde aldığımız şehadet haberleri şüphesiz milletimizi derin bir kedere sokmakla kalmamış hepimizi acıya boğmuştur. Hakkâri ve Iğdır’da vatan evlatlarımıza yapılan hunhar saldırılar cezasız bırakılmamalı, teröristler döktükleri kanların bedelini ağır şekilde ödemelidir.

Bin yıllık kardeşliğimizin varlığı ve bekamızın muhafazası hususunda Kürt kökenli kardeşlerimin sorumluluk alacaklarına, tarihi görevlerini yerine getireceklerine içtenlikle inanıyorum. Türkiye’de Türk-Kürt ayrımı yapan, etnik hassasiyetleri kaşıyan ve kanatan kim varsa art niyetlidir, ahlaken düşüktür, aslen bölücüdür.

Milliyetçi Hareket Partisi’ni Kürt kökenli kardeşlerimizle ihtilaf içinde göstermek, arada bir sorun varmış gibi yaygara koparmak hem köksüzlük hem de cinayettir.

Türk milletinin her ferdi birdir, eşittir ve aynıdır. Bizim yüreğimizde herkese, her insanımıza yer vardır. Kapımız ve gönlümüz teröristler dışında herkese sonuna kadar açıktır.

Milletimizin her güzel insanıyla tıpkı bayram günlerinde olduğu gibi anlaşmak, uzlaşmak ve kucaklaşmak en halisane ve hakiki tercihimiz, şaşmaz temennimizdir. Türk milleti emperyalizmin tuzak ve tertiplerine itibar etmeyecektir.

Bayramımız bir, bayrağımız bir, bahtımız birdir. Anımız bir, acımız bir, inancımız bir, tarihimiz ve talihimiz birdir. Nifak aşısı tutmayacak, namertlik akını sonuç alamayacaktır. Türk-İslam coğrafyalarında hüküm süren zulüm hepimizin müşterek sızısıdır.

Kerkük’te yaşanan dramlar, Kaşgar’da sahne alan acımasızlıklar, birkaç gün önce Mescid-i Aksa’yı hedef alan İsrail barbarlığı milletimizde büyük bir tepki ve infiale yol açmıştır.

Mazlumlara yönelen saldırı ve suikastlar karşısında tarafsız kalmak, zalimlerin din kardeşlerimize ve soydaşlarımıza düzenledikleri kanlı saldırılara duyarsızlık göstermek imkânsızdır.

Haksızlık karşısında susmayacağız. Haine hain demekten vazgeçmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Şehit ailelerinin, muhterem vatandaşlarımın, Türk-İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.

Bayram tatili süresince seyahat edecek kardeşlerimizin trafik kurallarına azami ölçüde uymalarını can ve mal kayıplarının engellenmesi açısından hayati görüyor, Türk milletini, gönül ve kültür coğrafyalarımızda yaşayan kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

KARAMOLLAOĞLU’DAN BAYRAM MESAJI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bayram namazını Hamidiye Camisi’nde kıldı. Bütün vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Bütün kardeşlerimizin, ülkemizde yaşayan herkesin bayramını tebrik ediyorum. Cenabıhak daha nice bayramlara sağlık ve afiyet içinde ulaşmayı nasip etsin bizlere. İnşallah bu bayramı huzur içinde atlattık, bundan sonraki bayramlara da huzur içinde kavuşuruz. Bundan sonra gelecek olan yakında seçimler var, o seçimlere kadar da ülkemizde huzur ve barış hakim olur. Onu temenni ediyoruz, kardeşlik havası içinde inşallah bir seçimi de birlikte atlatmış oluruz.”

BİNALİ YILDIRIM’DAN BAYRAM MESAJI

Bayram namazını Ataşehir’de bulunan Mimar Sinan Camii’nde kılan Binali Yıldırım, camiden ayrılırken açıklama yaptı.

Yıldırım, “Ramazan boyunca oruçlarımızı tuttuk, ibadetlerimizi yaptık. Bugün de Ramazan bayramını bayram namazını kılarak idrak ediyoruz. Öncelikle bütün milletimizin Ramazan bayramını tebrik ediyorum. İstanbulluların bayramını tebrik ediyorum. Rabbim sağlık, sıhhat, huzur içerisinde milletimizi nice bayramlara ulaştırsın. Bayramda seyahat eden kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Yollarda giderken siz siz olun aman kurallara uyun, biz sizin sevdiklerinize sağ salim ulaşmanızı çok ama çok önemsiyoruz. İstanbul’dan Anadolu’ya birçok hemşerimiz gitti. Uzun bir bayram tatili var. İnşallah tatil sonucu geri dönmeyi ihmal etmezler. Çünkü 23 Haziran’da da İstanbul bayramı var. İstanbul bayramına da mutlaka bütün hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.


DÜNYA LİDERLERİNDEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Gönülleri birleştiren ramazan ayını geride bırakan İslam alemi, Ramazan Bayramı’nı kutluyor. Birliğin, beraberliğin ve paylaşmanın yoğun biçimde yaşandığı ramazan ayının ardından, ülke liderleri de Müslümanların Ramazan Bayramı’na ilişkin tebrik mesajları yayımlamaya başladı.

Dünyanın birçok ülkesinde yaşayan milyonlarca Müslüman, Ramazan Bayramı’nı kutluyor. Oruç ayını geride bırakan İslâm alemi bayram namazı için camileri doldururken, birçok lider de Müslümanların Ramazan Bayramı’nı tebrik için mesaj yayımlamaya başladı.

dunyaliderler.jpg

ABD

Beyaz Saray’dan ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump adına yapılan açıklamada, “Ramazan Bayramı’nın herkese huzur ve barış getirmesini diliyoruz. Dünya halklarının, Allah’ın sevgisini, bağışlayıcılığını ve iyi niyetini hissetmesi için dua ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İNGİLTERE

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Ramazan Bayramı için yayımladığı mesajda ise, ramazan ayının getirdiği paylaşma, tolerans, saygı ve diğerkâmlık duygularına vurgu yapıldı. İngiltere’de yaşayan Müslümanların ramazan ayının getirdiği duyguları diğer inançlara sahip olan komşularıyla paylaştığı ifade edilen açıklamada, “Toplumumuzda korku ve nefreti körükleyen ideolojilere yer yoktur. Bu bağlamda İngiltere’deki ve dünyadaki bütün Müslümanlarla birlikte olduğumuzun bilinmesini isterim. Hayırlı Ramazanlar.” satırlarına yer verildi.

RUSYA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin adına Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Ramazan Bayramı; iyiliği, merhameti ve ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımları teşvik ediyor. Ülkedeki Müslüman organizasyonlarının Rusya’da yaşayan insanların birliğine yönelik onurlu bir katkı yaptığının altını çizmek isterim. Rusya’daki Müslüman toplumun, paha biçilemez tarihi, kültürel ve dinî mirasına olağanüstü katkılarını sürdüreceğinden şüphem yoktur.” ifadeleri kullanıldı.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.