Türkçe Olimpiyatları yapılacak

Türkçe Olimpiyatları yapılacak

BBP lideri Mustafa Destici, Türkçe Olimpiyatları'na izin vermeyeceğini açıklayan Erdoğan'a 'Edep yahu edep.” diye seslendi ve ekledi: 'Atatürk Olimpiyat Stadı kimsenin mal değildir. Bu nasıl milli irade anlayışı? Başbakan da olsa kimse Türkçe olimpiyatlar

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkçe Olimpiyatları’na izin vermeyeceğini açıklayan  Başbakan Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Memleketi Eskişehir’in tarihî Odunpazarı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Destici, “Edep yahu edep.” çağrısında bulundu: “Çocuklarına ders veren hocaların yüzü suyu hürmetine, 160 ülkedeki gönüllü elçilerin, Türkiye’nin adını duyuran, bayrağını dalgalandıran öğretmenlerin yüzü suyuna edep yahu. Bu hatıra nispeten insan kötü söz söylemez. Kimse de olimpiyatları yasaklayamaz. Başbakan da olsa yasaklayamaz. Atatürk Stadı kimsenin malı değildir. Milli iradeden bahsediyorsunuz ama bu yasaklamayı yapmaya çalışıyorsunuz. Bu nasıl milli irade anlayışı, bu nasıl milli irade, söyleyin? Millet, istediği faaliyeti kanunlar ve nizam çerçevesinde yapar. Buna, Başbakan bile olsanız karışamazsınız.”

 

Destici’nin bu sözleri üzerine meydandaki vatandaşlar Başbakan Erdoğan’ı yuhaladı. Ancak Destici, Başbakan’ın yuhalanmasını önleyerek, “Bizim siyasi anlayışımızda kimseyi yuhalamak yok. Hele hele ülkenin başbakanıysa yuhalamayın. Sizler bize yakışanı yapın.” uyarısında bulundu.

 

Seçimde sandıkta yaşanabilecek olaylara da dikkat çeken Destici, “Başbakan, çıkar yarın seçimleri ‘paralel bozdu, sandık mandık tanımıyorum’ diyebilir. Az oy olursa, istediği gibi gitmezse her şeyi yapar. Çünkü her şeyin kendi istedikleri doğrultuda gitmesi için onu yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Egemen Bağış’ın Bakara Suresi ile ilgili söylediği ve internete düşen ses kayıtlarını da eleştiren Destici, iktidarın bu konuda tepki vermemesini çok yadırgadıklarını aktardı. Destici, “Biri çıkıp diyor ki ‘Her cuma sabahı kalkıp ayet sallıyorum. Ama iktidar çıkıp sesini çıkarmıyor. Bu ne biçim iş. Ya olduğunuz gibi görünün veya da göründüğünüz gibi olun. Hadi milletten, insanlardan çekinmiyorsunuz. Yarın öbür tarafta ne yapacaksınız? Yarın öbür tarafta zebaniler sizi cehenneme doğru çekerse ne yapacaksınız? Samimi olun. Siyasi menfaatler için milleti siyasetinize malzeme yapmayın.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.