Türkçe Olimpiyatlarını biz yapacağız

Türkçe Olimpiyatlarını biz yapacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Teşkilatı Türkçe Olimpiyatları'na sahip çıkacaklarını açıkladı.

Seçim çalışmaları kapsamında parti teşkilatıyla birlik yemeğinde buluşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ve belediye başkan adayları, Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir mitinginde Türkçe Olimpiyatları'nı hedef seçmesini eleştirdi, MHP'li belediyelerin organizasyona sahip çıkacağını açıkladı.

 

Türkçe Olimpiyatları'na izin vermeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan'a düzenlenen organizasyonun sivil toplum kuruluşu hareketi olduğunu hatırlatan Dedeoğlu, "Türkçe Olimpiyatları'nı, bundan sonra yaptırmayacaklarmış. Bende diyorum ki; bir sivil toplum kuruluşudur. İstenilen organizasyon hangi şehirde yapılmak istenirse o şehirde bu organizasyon yapılır. Nihayetinde belediye başkan adaylarımız Türkçe Olimpiyatları'nın yapılacağı beyanatı verdi. Bende temenni ediyorum ki Allah bize nasip edecek büyükşehir belediyesine gelen belediye başkanımız bu organizasyona ön ayak olur, ev sahipliği yapar diyorum." dedi.
 
Dershanelerin devlet eliyle kapatılmasını da eleştiren Dedeoğlu TBMM Genel Kurulu'nda bu konuyu gündeme getirdiği ifade etti. Dedeoğlu şöyle konuştu: "Yaklaşık 3 yılık milletvekilliği dönemimde Kahramanmaraşımız'ın bütün problemlerini Parlamento'ya yansıttım. Sizlerin gönderdiği bir milletvekili olarak. Bu problemleri gündeme getirdiğimiz için bakanlar sahip çıkmak zorunda kaldı. Muhalefet milletvekili olarak bizim görevimiz dillendirmek, eksikleri söylemek ve yanlışları ortaya koymak ve çözüm önerileriyle gündeme taşımak. Türkiye'nin birçok problemleri var. Bunlardan bir tanesi de nereden çıktığı bilinmeyen ve bundan birkaç ay önce, dershaneleri kapatacağım, dedi. Bu konuyla ilgili kapatmaması noktasında TBMM kürsüsünde 2 defa konuşmam oldu. Dershanelerin kapatılmadan önce Türkiye'deki eğitim sisteminin temel direklerinin oluşturulmasını söyledim. Bugün hem Kahramanmaraş'ta hem de Türkiye'de öğretmen açıklarımız var, derslerimiz boş geçiyor, vekil öğretmenlerin atanması, görevlendirilmesi suretiyle devam ediyor. İlk önce bunlara, bakın dedim. Aynen bu şekliyle hem Başbakan'a, hem de Mili Eğitim Bakanı'na kürsüden bu şekilde konuştum."
 
MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci ise 30 Mart'ta Kahramanmaraş'ta büyük bir zafer kazanacaklarını belirtti.
 
Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak istediklerini kaydeden Akgemci "Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili konu günceliğini koruyor. Bizde diyoruz ki; iyi işleyen ve toplum tarafından ilgi gören, temayzü etmiş uygulamalar bizim belediyemiz tarafından aynen kazandığımız da devam ettirilecek. Çünkü çok uzun yıllardan beri bu uygulamalar devam ediyor. Gittikçe de iyi bir organizasyon yapısına doğru ulaşmakta. Bundan daha iyi organizasyonlarla devam ederiz, diye düşünüyorum." diye konuştu.
 
Etkinlik, MHP merkez ilçe belediye başkan adayları Neslihan Koca Nergiz, Yusuf Temizkan ve İl Başkanı Mustafa Bastırmacı'nın konuşmalarıyla son buldu.
 
MHP'li Kazanç: Palandöken'de Türkçe olimpiyatlarını yapacağız
MHP Palandöken Belediye başkan adayı Kazanç, Türkçe olimpiyatlarına yasaklama getiren Başbakan'a tepki gösterdi. Kazanç, Türk bayrağını 160 ülkede dalgalandıran, Türkçeyi evrensel sevgi dili haline getiren Türkçe olimpiyatları'nın yasaklanmak istenmesini akıl tutulması olarak nitelendirdi.
 
Hizmet camiasına ait okul ve öğretmenlerin, Türkiye'nin uluslararası övünç markası haline geldiğine işaret eden Ahmet Kazanç, "Devletin yapamadığını hizmet camiası yapmış ve 160 ülkede Türk bayrağını dalgalandırmış, Türk okullarıyla Anadolu insanını ve kültürünü tanıtmıştır. Türkçe olimpiyatları gibi evrensel sevgi diline kavuşmuş devasa bir kültür etkinliğini yasaklamak Başbakan'a yakışmamıştır. Başbakan'a rağmen Türkçe olimpiyatlarını gerçekleştireceğiz. Palandöken ilçesindeki bütün tesisleri, Palandöken dağındaki bütün yaylaları bu gurur ve övünç kaynağımız Türkçe olimpiyatlarının gerçekleşmesi için tahsis edeceğiz. Bu olimpiyatlar Türk milletinin malıdır. Bu kutsal ve güzide emanet artık bizim omuzlarımızda yükselecektir. Hizmet felsefemiz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." diye konuştu.
 
MHP adayı Ahmet Kazanç, seçilmesi halinde ilçe esnafı için reklam panoları oluşturacaklarını dile getirdi. Kazanç, şehrin ekonomik canlılığı olan ilçelerinden Palandöken'de ulusal markaların yanında küçük esnafın korunması ve kalkınması için reklamın önemli olduğuna da vurgu yaparak, "Esnafımız için ücretsiz reklam alanları oluşturulacak. Esnafımız siftahsız kepenk indirmeyecek. Esnafın yanında olacağız. Sosyo- ekonomik kalkınan bir ilçe için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.