Türkçüler Günü gitti, Milliyetçiler günü geldi

Türkçüler Günü gitti, Milliyetçiler günü geldi

MHP bugün 3 Mayıs Milliyetçiler Gününü kutladı. Daha önce Türkçüler Günü olarak kutlanan ^Mayıs bundan sonra 3 Mayıs Milliyetçiler Günü olarak Kutlanacak.

Bir kaç gündür MHP Genel Başkanı baş Danışmanı Şükrü ALNIAÇIK'ın Sosyal medya hesabından paylaşımlarla  3 Mayıs Türkçüler günü için, kendimize Türkçü dememize gerek yok, Milliyetçilik daha muteberdir gibi paylaşımları ile adete Türk kelimesinin kullanılmasının sakıncalarını anlatuyordu. Milliyetçilik daha yumuşak bir kavram olduğunu kendinde çeşitli eklerle anlatmaya çalışıyordu.

 

İşte bu gün gerçek ortaya çıktı ve MHP'de 3 mayıs Türkçüler Günü olarak kutlanılmasına karşın, bundan sonra 2 Mayıs Milliyetçiler Günü olarak kutlanacak. 

 

Merak edilen konusu ise hangi Milletin Milliyetçiliğini yapacaklar. Neden Türk kelimesi bu kadar sert miş, Milliyetçilik daha yumuşakmış. 

 

Bilindiği üzere daha önce de MHP'nin Merhum Lideri Alparslan TÜRKEŞ'in başlatıp gelenek haline getirdiği Kayseri Tekir yaylasındaki Türk Kurultayıda Bahçeli tarafından iptal edilmiş ve Kayseri AKP'nin kalesi haline gelmişti. Daha önceki seçimlerde MHP'nin Kalesi olarak bilinen Kayseri ne yazık ki, artık AKP'nin kalesi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.