Türkiye 5 milyar dolar verecek! IMF ile ilgili kritik anlaşma uzatıldı

Türkiye 5 milyar dolar verecek! IMF ile ilgili kritik anlaşma uzatıldı

Uluslararası Para Fonu'nun 2016 anlaşmaları 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı. Söz konusu anlaşma kapsamında Türkiye IMF'e 5 milyar dolar vermeyi kabul etmişti.

Uluslararası Para Fonu'na aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 40 üye ülkenin toplam 433 milyar dolar vermelerini öngören 2016 anlaşmaları 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı. Söz konusu anlaşma kapsamında Türkiye IMF'e 5 milyar dolar vermeyi kabul etmişti.

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF)yapılan açıklamaya göre, 2016 yılında yapılan ve IMF'in toplam kredi verme kapasitesini 1 trilyon dolar düzeyine yükseltmeyi hedefleyen ikili borçlanma anlaşmaları 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı.

 

1 YIL UZATILDI

 

Anlaşmanın, küresel düzeydeki mevcut koşullar çerçevesinde bir yıl uzatılması kararı, IMF İcra Kurulu'nun ve 40 kreditör ülkenin onayı ile gerçekleşti.

IMF açıklamasında, yapılan gözden geçirme sonrasında 2019 yılı sonunda tamamlanacak olan ikili anlaşmaların bir yıl daha uzatılmasının uygun bulunduğunu belirtildi.

 

5 MİLYAR DOLAR VERECEK

 

Söz konusu, 2016'da yapılan borçlanma anlaşması çerçevesinde 40 kreditör ülke IMF'e zor durumdaki ülkelere fonlama sağlaması için yaklaşık 318 milyar SDR (433 milyar dolar) vermeyi taahhüt etmişlerdi.

2016'daki bu ikili anlaşmalarda Türkiye, IMF'e 5 milyar dolar sağlamayı kabul ederken, en yüksek fonu 60 milyar dolar ile Japonya, 43 milyar dolar ile Çin ve 41,5 milyar euro ile Almanya taahhüt etmişlerdi.

Türkiye'nin de dahil olduğu IMF ikili borçlanma anlaşmaları 2020 sonuna kadar uzatıldı.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.