Türkiye beyaza büründü

Türkiye beyaza büründü

Türkiye’nin birçok şehrinde yılın ilk karı yağdı ve yollar felç oldu. Trafikte hazırlıksız yakalananlar neye uğradığını şaşırdı. İşte ayrıntılar;

Soğuk hava Türkiye'yi vurdu ve birçok kentte yılın ilk kar yağışı yaşandı.

Meteoroloji'den gelen peş peşe uyarıların ardından soğuk hava Türkiye'yi vurdu. Birçok kente yılın ilk karı düştü. Ankara, Balıkesir, Manisa, Çanakkale gibi iller yılın ilk kar yağışını aldı. Birçok kentte hayat olumsuz etkilendi.

ANKARA

Ankara’da mevsimin ilk kar yağışı gerçekleşti. Şehrin yüksek kesimlerinde lapa lapa kar yağarken, şehir merkezinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Ankara güne yağışlı havanın etkisiyle uyandı. Gün boyunca etkili olan yağmurlu hava, gece saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Şehrin yüksek kesimlerinde ise kar yağışı etkili oldu. Özellikle Ahlatlıbel, İncek ve Oran semtlerinde yoğun kar yağışı meydana geldi.

BOLU

Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı Tüneli  kesiminde yoğun kar yağışı başladı.

Bölgede dün akşam başlayan sağanak, yerini gece saatlerinde kar  yağışına bıraktı.

Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde kar  yağışı etkili bir şekilde devam ederken kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri güzergahlarda karla mücadele çalışmalarını  aralıksız sürdürüyor.

BALIKESİR

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yüksek rakımlı mahallelerde kar yağışı başladı. Gece saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkisini artıran kar ilçenin bir çok noktasını beyaza bürürken, Kepsut ilçesinin de yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışının başladığı öğrenildi.

MANİSA

Manisa'nın Şehzadeler, Soma ve Demirci ilçelerinin  yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı. Demirci ilçesinde gün boyu etkili olan sağanak, akşam saatlerinde  ilçenin yüksek kesimlerinde yerini kara bıraktı. İlk kar Demirci-Simav karayolu bin 470 rakımlı Akçakertik mevkinde  etkisini gösterdi.

ÇANAKKALE

Çanakkale’nin Çan ve Yenice ilçesi sınırlarında bulunan Kazdağlarının yüksek tepelerine yılın ilk karı yağdı. Çanakkale'de gün boyu etkili olan soğuk hava, akşam saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Çan ve Yenice ilçesi sınırlarında bulunan Kazdağlarının yüksek tepeleri, yılın ilk karıyla birlikte beyaza büründü.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, yoğun kar yağışı yüksek  kesimlerde ulaşımı ve hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı vatandaşlar ise yılın  ilk kar yağışının keyfini çıkardı.

Akşam saatlerinde bin 500 rakımlı Kocayayla mevkisinde başlayan yılın  ilk kar yağışı, Domaniç-İnegöl karayolunda sürücülerin zor anlar yaşamasına neden  oldu.

Kış koşullarına uygun olmayan lastiklerle yola çıkan birçok sürücü  geri dönmek zorunda kalırken, karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama  çalışmalarına başladı.

GİRESUN

Giresun ile Sivas arasındaki ulaşımın sağlandığı  Eğribel Geçidi'ne mevsimin ilk karı yağdı. Dün geceden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışıyla 2 bin 200  rakımlı Eğribel Geçidi, beyaz örtüsüne büründü.

Giresun'un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas'a  ulaşımının sağlandığı karayolu üzerindeki Eğribel Geçidi'nde ulaşımda aksaklık  yaşanmadı.

siyasetcafe.com

kar1.jpgkar2.jpgkar3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.