Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yaşında: 2 yıl aradan sonra büyük törenlerle kutlanacak 

Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yaşında: 2 yıl aradan sonra büyük törenlerle kutlanacak 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 102'nci açılış yıl dönümü 2 yıl aradan sonra bugün törenlerle kutlanacak.

Yeni ve modern Türkiye'nin kuruluşu yolunda en büyük adım atıldı.

Milletin egemenliği tek güç haline geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yıl önce, 23 Nisan 1920'de açıldı.

 

2 YIL ARADAN SONRA TÖRENLER İLE KUTLANACAK


Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenler ile kutlanacak. Pandemi nedeniyle 2 yıldır evlerde ve kısıtlı etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, salgının etkisini azaltmasıyla yeniden sokaklara taşıyor. Törenlere, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ev sahipliği yapacak.

İlk tören saat 09.00'da Meclis'te yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilden çocukları temsilen bir kız ve bir erkek öğrenci ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

 

DEVLET ERKANI ANITKABİR'İ ZİYARET EDECEK


Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki törenin ardından devlet erkanı, Anıtkabir'de bir araya gelecek. Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet, Ata'nın huzuruna çıkacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şentop, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defterini imzalayacak.

Törenlerin sonraki durağı saat 10.00'da Birinci Meclis olacak. Anma töreninde 102 yıl önce, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey'in yaptığı konuşma seslendirilecek. Şentop, konuşma yapacak. Özel defter imzalanacak.

 

TBMM'DE 23 NİSAN'A ÖZEL OTURUM DÜZENLENECEK


Birinci Meclis'teki törenin ardından Mustafa Şentop,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kutlamaları kabul edecek.

Saat 14.00'te Meclis, 23 Nisan özel gündemi ile toplanacak. Genel Kurulu'daki özel oturumda, siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kutlama programlarına İstanbul'da katılacak, Başakşehir Millet Bahçesi'nde TRT Çocuk Şenliği'nde olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve öğrencileri kabul edecek olan Başkan Erdoğan akşam da Sevgi Evleri'nde çocuklarla birlikte iftar yapacak.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.