Türkiye cayır cayır yanarken her fırsatta vatandaşın parasına çöken Tarikatlar nerede?

Türkiye cayır cayır yanarken her fırsatta vatandaşın parasına çöken Tarikatlar nerede?

Türkiye FETÖ, PKK ve etrafımızı saran emperyalist işgalcilerin yanı sıra yangınlarla da mücadele ediyor. 

Yeşil Vatan günlerdir saldırı altında, ormanlarımız, köylerimiz cayır cayır yanıyor. Devlet ve halk el birliği ile yangına karşı mücadele sürdürüyor.

İnsan kayıplarımız var. Bitkiler, ağaçlar hayvanlar ölüyor. Halk yerleşim yerlerini, evlerini terk ediyor. 

Ülke olarak felaketler yaşadığımız bu günlerde toplumsal dayanışmaya, yardımlaşmaya ihtiyacımız var. Türk milleti en zor günlerini yaşarken, toplumda kanaat önderi olarak bilinen kişilerin de bu mücadeleye en azından manevi destek vermeleri beklenirdi.

Ancak, her fırsatta cemaatinden, müritlerinden çeşitli bahaneler ile para toplayan tarikatlar ve cemaatler nedense böyle günlerde hiç ortaya çıkmazlar.

 

TARİKATLAR NEDEN HAREKETE GEÇMİYOR?

 

Cübbeli Ahmet yangınların "tekbir getirerek" söndürüleceğini ifade ediyor ve bunu bir öneri olarak sunuyor. Cübbeli eğer buna gerçekten inanıyorsa neden yangın bölgesine gidip müritleri ile tekbir getirmiyor, diye sormak gerekir. 

Yangında evleri, hayvanları, tarlaları ve bütün birikimleri yok olan vatandaşların ihtiyacı olan yiyecek, giyecek, barınma gibi gereksinimleri hangi tarikat karşılamak için harekete geçti?

Yangının ilk başladığı ve en yoğun olduğu yerlerden olan Antalya, Süleymancıların kalesi olarak bilinir. Yüzlerce yurt binaları, dernekleri, lokalleri ve evleri var. Tabii sahip oldukları devasa servetleri de cabası. Bir tane yurtlarını sokakta kalan vatandaşa açtılar mı? İhtiyaç sahiplerine bir tas çorba dağıttılar mı?

 

CEMAAT VE TARİKATLAR SUSKUNLUĞA BÜRÜNDÜ

 

Holdingleri ve akıl almaz servet sahibi olan Menzil Cemaati sosyal medya hesabından bir geçmiş olsun mesajı bile yayınlamadı.

Nurcular, İsmailağa ve diğer cemaatler neredeler?

Alanya'da korsan kurban derisi toplamak için jandarma ile tartışan Süleymancılar neden kafalarını kuma gömmüşler?

Siz hiç bir tarikat veya cemaatin sosyal yardımlaşma başlattığını, yangında  veya depremde zarar gören vatandaşlara yardım yaptığını duydunuz mu?

Günlerdir sahillerimiz cayır cayır yanıyorken, bunlar neden suskunluğa büründüler?

Toplumun her kesiminden yangınalar ile ilgili feryatlar yükselirken, tarikat ve cemaatlerin her zamanki sessizliği dikkat çekiyor.

 


Özel Haber / Sare Albayrak

 

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.