Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı açıkladı

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı açıkladı

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, 7 yıl içinde küçükbaş hayvan sayısını 54 milyondan 90 milyona çıkararak, nüfus başına bir küçükbaş hayvan sayısına ulaşacaklarını bildirdi.

TÜDKİYEB'den yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Çelik'i ziyaret etti.

Çelik ve beraberindeki il birlik başkanları, ziyarette, küçük aile işletmelerinin daha fazla desteklenmesi ve ORKÖY projelerinde küçükbaş hayvancılığa da yer verilmesi başta olmak üzere sektörle ilgili taleplerini bildirdi.

Küçük aile işletmelerinin daha fazla desteklenmesi için buna ilişkin bütçenin artırılması gerektiğini belirten Çelik, "Küçükbaş hayvancılıkla uğraşan küçük aile işletmelerinin varlıklarını sürdürebilmeleri için ekonomik durumlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla yetiştiricilerimizin karlılıklarını artırabilmeleri yönünde işletme giderlerinin desteklenmesi ve sürülerini büyütebilmeleri için yardımcı olunmalıdır." dedi.

Küçükbaş hayvancılığa verdikleri önem ve destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkür eden Çelik, şunları kaydetti:

"7 yıl içinde küçükbaş hayvan sayısını 54 milyondan 90 milyona çıkararak, nüfus başına bir küçükbaş hayvan sayısına ulaşacağız. Cumhurbaşkanı'mızın bize talimatı olan bu hedefe ulaşma konusunda Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'den büyük destek görüyoruz."

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı da küçük aile işletmelerinin desteklenmesi noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.