'Türkiye devleti katildir' diyen Ahmet Şık hakkında soruşturma başlatıldı

'Türkiye devleti katildir' diyen Ahmet Şık hakkında soruşturma başlatıldı

27. Dönem Milletvekili Ahmet Şık hakkında katıldığı bir yayında sarfettiği sözlerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

HDP’den istifa ettikten sonra TİP’e geçen İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Ruşen Çakır’ın yayınına konuk olarak sorularını yanıtladı. Ahmet Şık’ın programda sarf ettiği “Devleti yıkmamız gerek”, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti katildir” sözleri ise tepkiyle karşılandı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Ahmet Şık hakkında katıldığı bir yayında sarfettiği sözlerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

 

AHMET ŞIK NE DEDİ?

 

Ahmet Şık, katıldığı programın sonlarında Türkiye'deki muhalefetle ilgili görüşlerini dile getirirken, " (…) Muhalefetin yaptığı şey belli. Düzen içi muhalefet diye bir tanım vardır literatürde. Ben istisnasız, birkaçını ayırarak söylüyorum, parlamento içerisinde ciddi bir düzen içinde bir muhalefet vardır. Bizim derdimizin sistemle ilgili olduğunu herkesin kafasında yer etmesi gerekiyor. Ben bu bozuk düzene sahip olma yarışı içerisinde herhangi bir muhalif partiden bu ülkeye bir hayır geleceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla kendimizi konumlandıracağımı yer düzen karşıtı olmaktır. Bana hep şey deniyor ya! Devlete katil demiş bir adam. Ya evet, bu devlet katil kardeşim. Bana bunu söylediğim için kızanlar Sedat Peker'in devletin katil olduğunu anlattığı videolardan ya öyle miymiş diyorlar ya da alkışlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin katil olduğunu söyleyen Ahmet Şık, "Evet, Türkiye devleti katildir. Tıpkı dünyanın diğer devletleri gibi. En ileri demokrasinin örnek alındığı ülkelerinin tarihlerinde de konolizasyon sürecinde ellerine bulaşmış ve ne kadar yıkasa da çıkamayacak kan vardır. Bütün devletlerin tarihi kanlıdır. Türkiye bundan azade değil ki!" dedi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.