Türkiye ekonomisine ABD ‘sniperi’

Türkiye ekonomisine ABD ‘sniperi’

Amerika Birleşik Devleti ile Türkiye arasında yaşanan Rahip Brunson krizi devam ediyor. Krize ilişkin eski ABD’li yetkililer değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

Amerika Birleşik Devleti (ABD) Başkanı Trump'ın, papaz Brunson serbest kalmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulanacak tehdidi ardından, eski ABD yetkilileri tarafından yorumlamalar gelmeye başladı.

ABD'de 'Demokrasileri Savunma Vakfı' düşünce kuruluşunun başkan yardımcısı ve eski bir Hazine Bakanlığı yetkilisi olan Jonathan Schanzer, Donald Trump'ın aldığı yaptırım kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Time dergisinin haberine göre Jonathan Schanzer “Yaptırımlar, Erdoğan hükümetinin sadece iki yetkilisini hedef alıyor" dedi.

“Bu yaptırımlar, ABD finans sisteminden sıkılmış iki keskin nişancı mermisidir" diyen Schanzer, bu seviyedeki yaptırımlar, mali piyasaları korkutmak amaçlıdır. Yaptırımlar, lira değerinde bir düşüşe ve diğer bazı şeylere neden olmak için hala yeterince önemlidir" ifadelerini kullandı.

ABD eski Hazine Bakanlığı yetkilisi Jonathan Schanzer, "Bu yaptırımlar, Türk ekonomisi üzerinde çalkantılı bir etkiye sahip olmayacak" dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.