Türkiye, Göçmenistan oldu! İşte Ankara'daki Halep

Türkiye, Göçmenistan oldu! İşte Ankara'daki Halep

Geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Altındağ İlçesi'ne ziyarette bulunan Büyükelçi ve Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz buradaki içler acısı hali gözler önüne serdi.

CHP’den ihraç edilen Büyükelçi ve Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz şimdilerde yeni bir parti kurma hazırlığı içerisinde.

Yeni bir siyasi parti kurma hazırlığını “Hepimiz Buradayız” sloganıyla kamuoyuna duyuran Yılmaz, parti hazırlarını sürdürürken bir yandan da mağdur vatandaşların dertleriyle ilgileniyor.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Altındağ İlçesi'ne ziyarette bulunan Yılmaz, buradaki içler acısı hali gözler önüne serdi.

 

ANKARA KÜÇÜK HALEP'E DÖNDÜ

 

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Ulubey mahallesini ziyaret eden Yılmaz, Suriyeliler tarafından resmen işgal edilen ve adeta Halep haline getirilen bölgeyi inceledi.

Evlerini terk eden Türkler bile artık buraya 'Küçük Halep' diyor.

 

 

Burada birbirine bağlı birçok sokakta artık sadece Suriyelilerin yaşadığı, işyeri açtığı, Türklerin ise bu mahalleye “Küçük Halep” ismini verdiği yönünde.

Altındağ’a varır varmaz yıkık dökük binalardan ve gecekondulardan oluşan yoksul bir mahalle burası.

Küçük Halep’te el değiştirmeyen birkaç Türk dükkanını saymazsak Türkçe yazı gördüğümüz tabela sayısı bir elin parmakları kadar bile değil...

 

ankara-onder-mahallesikucuk-suriye-mahallesi-siyasetcafe.jpeg

 

Lahmacun dükkanı, tatlıcı, uyducu, terzi, market, berber, kasap, dönerci, mahalle kahvesi, hatta araba galerisi...  Ankara’nın göbeğinde Gaziantep’ten Halep’e gelmişcesine bir his uyandıran bu sokaklarda Türkçe konuşanı bulmak neredeyse imkansız...

Öyle ki bu mahalle de yaşayan azınlık Türkler bile Suriye dükkanlarından alışveriş yapıyor. Suriyelilerin açtığı dükkanlarda vergi levhası ve yazar kasa yok. Bu durumda vergisini ödeyip,kirasını veren esnafın ise beli bükülüyor.

 

ankara-onder-mahallesi-kucuk-suriye-mahallesi-siyasetcafe.jpeg

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.