Türkiye, İran sınırını kapattı: Uçuşlar durduruldu

Türkiye, İran sınırını kapattı: Uçuşlar durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran sınır kapılarının kapandığını duyurdu. Ayrıca Van'da soğuk algınlığı sebebiyle gözetim altında tutulan vatandaşların korona virüs testlerinin de negatif çıktığını söyledi.

Bakan Fahrettin Koca, “İran merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremin Van Başkale'de yıkıma ve hasara yol açtığını biliyorsunuz. Depremin ilk anından itibaren bölgeye 25 ambulans, helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibi yönlendirildi. Sabah saatlerinde yaşanan afette ne yazık ki, 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. 50 vatandaşımız yaralandı. Mevcut hastalardan şu an 2 kişi yoğun bakımda" dedi.

 

 

4 SINIR KAPISI KAPATILDI
İran'da korona virüs vakalarının artması sebebiyle Ağrı, Van, Hakkâri ve Iğdır sınır kapılarının kapatıldığını duyuran Koca, şunları söyledi:
“Bugün itibarıyla en son İsrail ve Lübnan dahil olmak üzere 32 ülkede toplam vaka sayısı, 74 bin 402 oldu. Toplam 2 bin 464 ölüm bildirimi söz konusu. Aldığımız tedbirlerle bu hastalığı uzak tutmayı başardık. Ancak hastalığın komşumuz İran'da görülmesi ve vakaların artması bizler için alarm anlamına gelmektedir. Korona virüs bilim kurulumuz İran gündemiyle toplantılarını yaptı. 

 

Bugün itibarıyla İran'da toplam vaka sayısı 43, ölüm sayısı ise 8 olarak kaydedildi. İran'dan üç adet kara yolu hudut kapımız mevcut. Ağrı-Gülbulak, Van-Kapıköy, Hakkari-Esendere, buna ek olarak Iğdır'da bulunan Özerk Nahçıvan bölgesine açılan Dilucu Sınır Kapısı mevcut. Bakanlığımız bünyesinde görev yapan bilim kurulumuzun önerisiyle İran'daki tablonun giderek artması sebebiyle komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık. İran'dan ülkemize yapılacak olan kara ve demiryolu geçişleri, bugün saat 17.00 itibarıyla geçici olarak durduruldu. Tüm uluslararası uçuşlar ise saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu."

 


GİRİŞLERE İZİN VERİLMEDİ

İran'dan karayolu ile gelen vatandaşların tek tek muayene edildiğini söyleyen Koca, “Türkiye Cumhuriyeti tüm imkânlarıyla bu hastalıkla mücadelede İran halkının ve Cumhuriyetinin yanındadır. İran'dan karayolu ile ülkemize giriş yapan tüm yolcular tek tek muayene edildi. Yolcularda ateş, burun akıntısı ateş, öksürük gibi herhangi bir soğuk algınlığı belirtisi tespit edilirse, yolcu Türk vatandaşıysa gözlem altına alınarak numuneleri referans laboratuvarımıza gönderiliyordu.

 

Yolcu İran ya da başka bir ülke vatandaşıysa ülkemize girişine izin verilmedi. 8 Türk vatandaşı olmayan kişilerin hastalık bulgularının olmaması sebebiyle ülkemize girişine izin verilmedi" şeklinde konuştu.


UÇUŞLARA KORONA VİRÜSÜ ENGELİ

İran'da korona virüsü nedeniyle ölü sayısının 8'e yükselmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, İran'dan Türkiye'ye gelişlerin durdurulduğunu ve Türkiye'den İran'a yapılan uçuşlarda herhangi bir kısıtlamanın olmadığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı'na bağlı bilim kurulunun tavsiyesi üzerine alınan karar üzerine İran'dan Türkiye'ye yapılan uçuş seferleri saat 20.00 itibariyle ikinci bir karara kadar yapılmayacak. 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.