Türkiye- Rusya ittifakı ABD tuzağını bozdu

Türkiye- Rusya ittifakı ABD tuzağını bozdu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmeleri konusundaki soruları yanıtladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün saat 16.00’da İzmir Kordon Oteli’nde basınla buluştu. 

 

Gündemde olan Tayyip Erdoğan-Putin görüşmeleri konusundaki soruları yanıtlayan Perinçek, şunları söyledi: 

 

'Türkiye, son haftalarda yakın tarihinin en önemli tecrübelerinden birini yaşamıştır.

27 Şubat gecesi çok ciddî bir durumla karşı karşıya geldik.

Önümüzde bir ABD tuzağı vardı. ABD emperyalizmi, 15-16 Temmuz gecesi FETÖ Darbesi'yle başaramadığını dış cephede tezgâhlamaya kalktı.

Hedefleri, Türkiye’yi Suriye ile savaşa iterek Rusya ve İran’la da karşı karşıya getirmek ve yalnızlaştırmaktı. Ayrıca iç cephemizi bölmekti. O koşullarda Ege, Libya, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’den Suriye ve Fırat’ın doğusuna kadar çok geniş bir cephedeki güçlerini harekete geçirerek Ankara’yı ele geçirmeyi planlamışlardı. Dışarda yalnızlaşan ve iç cephede bölünen Türkiye beklentisinin pususuna yatanlar biliniyor.

Cumhurbaşkanımız Moskova dönüşü uçakta, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin arasına giren “kara kediyi”, "İsrail’in büyüğü" diye açığa vurdu.

ABD ve İsrail başta olmak üzere, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Suudi Arabistan ve diğer Körfez Şeyhlikleri yanında, PKK/YPG ve DEAŞ türünden terör örgütleri, bulundukları mevzilerde “o gece”nin hesapları içindeydiler. Fransız savaş gemileri Güney Kıbrıs açıklarına gelmişlerdi.

 

TÜRKİYE-RUSYA İTTİFAKI ABD TUZAĞINI BOZDU

 

'Tuzak, yalnız Türkiye için değildi, komşularımız Suriye, Rusya ve İran da aynı tuzakla yüz yüze geldiler. Çünkü Türkiye kalesinin düşmesi, bu ülkeler için de ağır sonuçlar getirecekti.

Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin, bu koşullarda Moskova’da buluştular. Türkiye-Rusya ittifakı, ABD tuzağını bozmuş bulunuyor.

Moskova görüşmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız:

Türk milletinin sağduyusundan kuvvet aldı.

Devletimizin binlerce yıllık tecrübeler içinde olgunlaşmış devlet aklıyla hareket etti. Türk Ordusu'nun kurmaylık birikiminin gereğini yaptı.
Türkiye ekonomisinin üretme alanını ve ihtiyaçlarını değerlendirdi.
Bu etkenler yanında, Türkiye’nin tarihsel öncü mirasını temsil eden Vatan Partisi’nin uzak görüşlü ve cesur müdahaleleri de sürecin başarıyla sonuçlanmasında etkili oldu.

Bu etkenler, Türkiye’nin içine girdiği Yeniden Asya Açılımı sürecinde karşılaşacağımız zorlukları yenmede başlıca kuvvet kaynaklarımızdır. 

 

'TÜRK MİLLETİNİ DOLDURUŞA GETİREMEDİLER'

 

Türk milleti, ABD’nin üzerimize sürdüğü PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Vatan Savaşımızın bütün harekâtlarında Türk Ordusu'nun ve Türk Polisi'nin yanında oldu. Ancak tarih içinde engin tecrübelerden geçmiş olan Milletimiz, Suriye ile savaş istemiyordu. ABD ve İsrail planlarına alet olanlar, “Moskof Ayısı” düzeysizliğinden “Esad’ın başına çuval geçirme” kışkırtmalarına kadar psikolojik harekât kampanyaları yürüttüler. Ne var ki, Türk milletini dolduruşa getiremediler. Türk milleti binlerce yıllık görgü ve birikimiyle asaletini korudu.

Türk kavmi binlerce yıllık devlet ve ordu örgütleme mirasına sahiptir. Dünyanın savaş stratejisi teorilerine Türk Ordusu'nun katkıları eşsizdir. Bütün bu birikim, Türkiye’yi hesapsız kitapsız harekâtlara itmek isteyenlerin planlarını bozacak ağırlıktadır. Türkiye hükümetinin bu ağırlıktan yoksun kalmasını umanlar, hayal kırıklığına uğramışlardır.

 

TÜRKİYE 'YENİDEN ASYA AÇILIMI'NI DÜNYAYA İLAN ETTİ

 

Türkiye ekonomisi, artık Avrasya ikliminde nefes alıyor ve büyüme olanaklarını ele geçirmiştir. Bu gerçeği kendi ekonomik faaliyetinde yaşayan üreticilerimiz, Rusya ve İran düşmanlığının hangi sonuçları doğuracağını çok iyi biliyorlar ve bu bilinçle Suriye’ye karşı savaşa karşı kararlı duruş sergilemişlerdir.

Vatan Partisi, arkada kalan süreçte Türkiyemizin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü, terörden temizlenmesi ve Üretim Ekonomisi için doğru program, strateji ve siyasetler geliştirdi. En başta stratejik Asya Açılımını ve gereklerini öngördü. Türkiyemizin güvenliği için doğru mevzilenme ve siyasetleri saptadı. Kurulan tuzağı gördü ve gösterdi.

Türkiye, "Yeniden Asya Açılımı"nı bütün dünyaya ilan etmiştir.

Moskova’daki Erdoğan-Putin buluşmasının sonuçları, bu yönelişin dayanıklılığını ve stratejik önemini bir kez daha göstermiştir.

“Yeniden Asya Açılımı”, nesnel bir süreçtir, bir zorunluluktur. 

Türkiye, Atlantik’te borç batağında boğulmamak ve parçalanmamak için Asya iklimine yerleşiyor. 

Bugünkü dünya koşullarında Asya, Türkiye için bağımsız ve başı dik yaşama, Üretim Ekonomisini inşa etme, güvenliğini sağlama, özetle Atatürk Devrimi'ni tamamlama iklimidir.

Türkiye, iki yüzyıllık Millî Demokratik Devrimini Asya’da konumlanarak kesin sonuca ulaştırabilir. Ulaştıracaktır.

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.