Türkiye, Rusya'ya boğazları kapatacak iddiası

Türkiye, Rusya'ya boğazları kapatacak iddiası

Rus basınından dikkat çekici açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin Rus uçaklarına hava sahasını açmadığı ve boğazları Rus gemilerine kapatmaya hazırlandığını iddia ettiler.

Türkiye ile Rusya arasındaki İdlib görüşmelerinin sonuçsuz kalması ve sahada gerilimin arttığı günlerde Rus basınında ilginç haberler yer alamaya başladı.

 

RUS UÇAKLARINI HAVA SAHASI KAPATILDI İDDİASI

Rus basını, Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki meseleyle bağlı olarak Türkiye’nin Rus askeri uçaklarına hava sahasını kapattığını öne sürdü.

Nezavisimaya Gazeta, “Ankara, Rusya için Boğaz’ı kapatacak” başlıklı haberinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İdlib meselesinin çözümüne ilişkin Rusya’nın planlarını desteklemekten vazgeçtiğini belirtti.
Türkiye’nin Rus savaş uçaklarına hava sahasını kapattığı iddia edilen haberde, alınan bu kararın Rus Hava Kuvvetlerinin Suriye’deki Hmeymim hava üssüne uçan askeri uçakları kapsadığı öne sürüldü.

 

UÇAKLAR ROTASINI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDI

Haberde, “Ankara, Tu-154 askeri nakliye uçağı ile ve 2 Su-24M bombardıman uçağının toprakları üzerinden geçişine izin vermedi. Ayrıca, Rusya Ulusal Muhafızlarının (Rosgvardiya) uçağına da izin verilmedi. Uçak, rotasını değiştirerek, Hazar Denizi, İran ve Irak üzerinden uçmak zorunda kaldı.” denildi.


Ankara’nın, öne sürülen bu kararı, Moskova’da İdlib meselesinin çözümü konusunda yapılan ve başarısız sonuçlanan görüşmelerin ardından aldığı savunuldu.


Ayrıca haberde, Türkiye’nin Karadeniz üzerinden Suriye’ye düzenli olarak askeri malzeme taşıyan Rus gemilerine de İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını kapatabileceği iddiasında bulunuldu.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.