Türkiye ve Azerbaycan arasında dikkat çeken askeri hareketlilik

Türkiye ve Azerbaycan arasında dikkat çeken askeri hareketlilik

Ermenistan güçlerinin geçtiğimiz haftalarda Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine yaptığı saldırı neticesinde biri general olmak üzere 11 Azerbaycan askeri şehit olmuştu.

Ermenistan ordusu 12 Temmuz tarihinde Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan'ın  karşılık vermesi üzerine geri çekilmişti.

Geri çekilmenin ardından bir süre sonra Ermenistan saldırılarına devam etti ve çıkan çatışmalarda biri general olmak üzere 11 Azerbaycan askeri şehit oldu.

Saldırgan tutumuna devam eden Ermenistan'ın bu hareketine Türkiye'den de net bir mesaj geldi ve Türkiye Azerbaycan'a destek verdiğini açıkladı. 

 

TÜRK F-16'LAR ERMENİSTAN SINIRINDA UÇTU

 

Türkiye'nin Azerbaycan'a destek verdiğini duyurmasının ardından çok önemli bir gelişme yaşandı ve 16 Temmuz tarihinde Türk F-16 savaş uçakları Azerbaycan'a destek için Ermenistan sınırında uçuş yaptı.


TÜRK ASKERİ NAHÇIVAN'DA


Azeybaycan'a desteğini her fırsatta dile getiren Türkiye, 29 Temmuz tarihinde Türkiye ve Azerbaycan arasında 10 Ağustos'a kadar sürecek olan geniş çaplı tatbikat kapsamında Nahçıvan’a gitti.

 

nahcivan.jpg

 

AZERBAYCAN TÜRK ASKERİNİN KALMASINI İSTİYOR

 

Azerbaycan kendisine her türlü desteği veren Türkiye'nin tatbikat sonrasında da bölgede kalmasını istiyor. 

 

AZERBAYCAN DIŞİLERİ BAKANI ANKARA'DA!

 

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov dün sabah saatlerinde Türkiye'ye geldi.

Bakanlık görevine getirilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini Ankara'ya gerçekleştiren Bayramov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

ba.JPG

 

Toplantının ardından Bayramov, Tovuz saldırısı sonrasında ülkesine destek verdiği için Türk halkı ve hükümetine de  teşekkürlerini iletti.

 

TÜRK ASKERİ HEYET AZERBAYCAN'A GİDİYOR

 

Türkiye ve Azerbaycan arasında yaşanan askeri hareketlilik devam ederken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığındaki Türk askeri heyetinin bu akşam Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi.

Akar'a ziyaretinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve diğer üst düzey subaylar eşlik edecek.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.