Türkiye'de bir ilk! Yeni yöntem ile çocuk sahibi oldular

Türkiye'de bir ilk! Yeni yöntem ile çocuk sahibi oldular

Bugün Türkiye’de bir ilk gerçekleşti ve Rosi yöntemiyle dünyaya canlı bir bebek geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, dünyaya gelen erkek bebeğin ve annenin oldukça sağlıklı olduğunu söyledi.

Son dönemde gelişen Rosi teknolojisi ile özellikle azospermi dediğimiz erkek kısırlığına, yani menide hiç canlı veya olgun sperm hücresi bulunmaması durumuna rağmen, çiftlerin çocuk sahibi olma şansı bulunuyor. Temelleri Japonya’da atılmış olan bu işlem, Türkiye’de de ilk meyvesini verdi ve azospermi nedeniyle çocuk hayallerini yitirmiş çiftlere de umut oldu. Bu yöntemle bugün doğan ilk bebeğin, doğal yollarla dünyaya gelen bebeklerden hiçbir farkının olmadığı ve son derece sağlıklı olduğu belirtildi.

 

11 YILIN ARDINDAN MÜJDELİ HABER!

11 yıl boyunca çocuk sahibi olmayı deneyen Gülçimen ailesi, çareyi bu yöntemde buldu. Bu yöntemle sağlanan gebelik süreci son derece sağlıklı geçti ve bugün Ayaz Sefa bebek dünyaya gözlerini açtı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu Türkiye’de bir ilk olduğu için heyecanlı olduklarını belirtti ve süreci şöyle anlattı: “ROSI yöntemi, son teknoloji bir işlem ve Türkiye’de de yeni uygulamaya başladığımız, başarısına şahit olduğumuz bir yöntem. Önce azosperminin sebepleri detaylıca araştırılıyor ve çözüm üretiliyor. Ancak bu çözümlerle başarı sağlanamadığında çocuk sahibi olmak için bu yönteme başvuruluyor. Bu yöntemle yapılan detaylı aramada öncül yuvarlak sperm hücrelerini bulunuyor ve normalde yumurtayı döllemesi mümkün olmayan spermlere özel dölleme işlemleri uygulanıyor. Bu işlemle elde ettiğimiz embriyoları transfer ederek işlemi gerçekleştiriyoruz.”

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.