Türkiye’de “gerçek” internet dolandırıcılığı: Superonline’dan şikayetim var!

Türkiye’de “gerçek” internet dolandırıcılığı: Superonline’dan şikayetim var!

Türkiye’de internet hizmeti veren firmaların arasındaki müşteri kapma yarışı tam anlamıyla vahşi bir orman hayatına dönüşmüş durumda. Vatandaşımız taahhütnameler adı altında resmen teslim alınıp dolandırılıyor!

Turkcell’in satın aldığı ve internet hizmeti veren Superonline’dan tüketicilerin şikayetlerinin arkası kesilmiyor.

Cep telefonu ve internet hizmetleri üzerinden Türkiye’de amansız bir müşteri kapma yarışı kurumlar arasında bir görünmez kavgaya dönüşmüş durumda. Yılda milyarlarca dolar kazanan firmalar müşteri kapmak için vermedikleri vaat bırakmıyorlar.

HER ŞEY İMZAYI ATANA KADAR!

Ancak; gerek telefonlarından gerekse kapılarına kadar dayanan müşteri temsilcilerinin oldukça cazip gelen vaatlerine kanan müşterilerin kontratı imzaladıkları andan itibaren de başlarına gelmeyen kalmıyor.

Türkiye’de internet üzerinden adeta bir kurumsal dolandırıcılık furyası yaşanıyor. Pek çok insan yetersiz ve eksik hizmetlerden dertli ancak, dertlerine derman olacak bir yapı da yok. Hizmet aldıkları kurumların müşteri temsilcilerinin görevi, kurumun verdiği interneti satmaktan ibaret. Sonrası… Sonrası Allah kerim işte.

RESMEN ÇILDIRTIYORLAR!

Uzun uğraşlar sonucu ulaşabildiğiniz müşteri temsilcisine derdinizi anlatmak için verilen "emeklerin" karşılığını almak istiyorsanız sağlam bir kararlılık ve yine sağlam bir sinir sistemine sahip olmanız gerekiyor.

Sonra haklıyken haksız durumuna düşebilir ve dolandırılmanın verdiği öfkeyle salladığınız küfürler dolayısıyla da sıkıntı yaşayabilirsiniz.

TELEKOMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI DA MAĞDUR

Artık işin boyutları o kadar çığırından çıkmış durumda ki, yıllarca Türk Telekom’un Genel Müdür Yardımcılığı’nı yapmış olan ve şu anda Telekomcular Derneği’nin Başkanı Zafer Tekbudak’ı bile dolandırmışlar.

zafertekbudak2.jpg

Zafer Tekbudak, Turkcell’in internet firması Superonline tarafından nasıl dolandırıldığını tane tane şöyle anlatıyor:

“Uzun yıllar önce Tv yayınları için Türksat ile, internet erişimi için Süperonline ile sözleşme imzalayarak hizmet almaya başladım. Uzun süre hizmette önemli bir sorun ile karşılaşmadım. Ancak bir zaman sonra Süperonline ile neredeyse yılda bir kez önemli sorunlar yaşamaya başladım.

Şöyle ki; geçtiğimiz yıl evin her odasından aynı kalitede internete bağlanamadığımı, bazı odalarda bağlantının kesildiğini belirterek şikayette bulundum. Çağrı merkezinden beni yönlendirdikleri teknik servisteki görevliler telefon ile bazı işlemler yaparak (reset vb.) şikayetimi düzeltmeye çalışsalar da düzelmedi. Ben de bu konuda ısrarcı olmadım ve uzak odalarda mümkün olduğunca internete bağlanmaya çalışmadım. Günlerden bir gün 0533……. Numaralı bir Turkcell hattından arandım. Telefondaki şahıs “İnternet bağlantısında şikayetlerimin devam edip etmediğin” sordu. O anda çok mutlu oldum. Çünkü Süperonline gibi bir kurumun müşteri şikayetine ciddiyetle eğildiğini, çözüm üretmek ve sorunu çözmek için bana ulaştıklarını düşündüm. (Daha sonra öğrendim ki, beni arayan Süperonline bayisiymiş!)

FATURAYA YANSITILMAYACAK DEDİLER AMA...

Telefondaki şahıs, “konuşmalarımızın kayıt altına alındığını” söyleyerek, internet bağlantımın daha kaliteli bir seviyeye getirilmesi amacı ile repeater özelliği olan access point cihazlarının prizlere takılması gerektiğinin altını çizdi. Evde bulunduğum bir zaman aralığında görevli teknik personelin gelerek cihazları takabileceğini ifade etti. Bu ilave cihazlar için faturama herhangi bir ücretin yansıtılıp yansıtılmayacağını sorduğumda net bir şekilde “yansıtılmayacağı” söylendi. Bunun üzerine cihazların bağlanması için randevulaştık ve belirtilen günde montajı yapıldı! Yani 3 prize 3 adet access point takıldı. Fakat takılan cihazların hiçbir faydasını görmeyince Süperonline’a ait 0850222….numarayı arayarak şikayetimi tekrar bildirdim ve cihazların alınmasını istedim. Çağrı merkezindeki görevli bu cihazlar için 159 TL borçlandığımı ve bu paranın 12 ay faturama yansıtılacağını söyleyince bir kazan kaynar suyun başıma döküldüğünü hissettim! Telefon konuşmamızda özellikle vurgulayarak bana bir ücret yansıtılmayacağını tekrar ettirmeme rağmen bir ücret yansıtılmış! Türkiye’nin her yerinde hizmet veren bir kuruluşun böylesine sahtekarlık yapması kabul edilebilir bir şey değildi.

RESMEN SAHTEKARLIK

Derhal itiraz ettim ve cihazları iade ederek ek sözleşmeyi iptal ettirdim. 24 aylık taahhüdümün sona ermesine az bir süre kala dün 23 Şubat Cuma günü 0532’li bir numaradan arandım. Hattın ucundaki şahıs “konuşmalarımızın güvenlik açısından kayıt edildiğini” söyleyerek hizmetten memnun olup olmadığımı sordu, ben de “memnun olmadığımı” söyleyerek operatör değiştirebileceğimi söyledim. Ayrıca bir sene önce bayi ile aramda yaşanan sorunu anlatarak bayiler ile işlem yapmayacağımı söyledim. Telefonun diğer ucundaki şahıs, bayi olmadığını biraz sonra Süperonline’dan aranacağımı söyledi. Daha sonra beni 0312 666 33 93 numaradan arayan şahıs ücreti arttırmadan 2 sene daha hizmetin verileceğini, hatta bu hizmetin yanında herhangi bir fark yansıtılmadan Turkcell Tv hizmetinin de verileceğini söylenmesi üzerine bazı sorular sorduktan sonra kabul edebileceğimi söyledim. Sorularım şunlardı:

1- Ulusal kanalların tamamı var mı?

2- National Geographic Wild vb belgesel kanallar var mı?

3- Türksat ile Turkcell Tv’yi dönüşümlü olarak izleyebilecek miyim?

Üç soruya da istediğim gibi cevap aldım. Yani Ulusal kanalların tamamı vardı, belgesel kanalları izleyebilecektim ve Türksat ile Turkcell Tv’yi dönüşümlü izleyebilecektim. (Eğer konuşmalarımızın kayıt altına alındığı konusunda dürüst davranılmışsa bu konuşmaların tamamının söylediğim gibi olduğu görülecektir)

TURKCEL TV KAZIĞI

Bugün (24 Şubat 2018 Cumartesi) randevu saatinde 2 teknik personel gelerek montajı yaptı. Ancak Türksat’ın modemini sökerek bana teslim ettiler! Türksat yayınlarını izleyemeyecek miyim soruma verilen cevap, modemi taktığım zaman izleyebileceğimdi! (Yani bir sürü iş, birini sök, diğerini tak, onu sök öbürünü tak) Yayın kalitesi Türksat’tan çok farklı olmayan Turkcell Tv’nin, güncel olmayan 3-5 film kanalı ve Türksat’ta aldığım ulusal kanalların dışında önemli bir farkı olmadığını gördüm. Ancak asıl önemlisi belgesel kanalları izlemek istediğimde ise, 9,9TL, 19,9TL veya 29,9 TL ödemem kaydı ile 3 ayrı paketten birine üye olma alternatifi sunuldu! Montajdan yarım saat sonra Süperonline’a ait olan 08502220222 numarayı arayarak “Süperonline ısrarla beni dolandırmaya çalışsa da, bu fırsatı onlara vermeyeceğimi” söyleyerek hattın toplanmasını ve sözleşmemin iptal edilmesini söyledim. (Ayda 15 TL ödediğim ve izlemesem bile taahhüt altına girdiğim sürece bu ücreti ödeyeceğim Türksat’tan izleyebildiğim belgesel yayınlar için ayrıca bir ücret ödemezken ısrarla, Türksat’ın modemini iptal ederek kendi modemini takan ve belgesel kanallar için ücret ödememe fırsat veren Süperonline’a ne demeli?) Yayını kesen görevliden, “Modemin evden teslim alınmasını” istememe rağmen, bana bir iş daha çıkararak modemi Süperonline bayilerinden birine teslim etmem gerektiği söylendi. Güzel başlayan bir hafta sonumu rezil eden Süperonline’ı sizlere şikayet etmek istememdeki amaç, benim yaşadıklarımı sizlerin yaşamamasıdır.”

VATANDAŞI TAKAN YOK

Telekomcular Derneği Genel Başkanı Zafer Tekbudak’ın “tane tane” anlattığı bu gerçek internet dolandırıcılığı hikayesinin belki de yüz binlerce örneği vardır...

Ancak, vatandaş ayda yediği 5, 10 liralık kazığa genelde sesini çıkarmak ve hakkını aramaktan imtina ediyor. Vatandaşın bu sessizliği sayesinde de firmalar milyarlarca lira haksız kazanç sağlıyor.

Daha fazla müşteri kapmak arzusu ile yanıp tutuşan dev firmalar, çalışanlarını ve bayilerini belirledikleri kotalara ulaştırmak için adeta dolandırıcılık ve tokatçılığa zorluyorlar.

Sonuçta her şey satana kadar. Bir kere o taahhüdü imzaladınız mı, etinizle kemiğinizle onların malı oluyorsunuz.

Sıkıyorsa bir de cayın bakayım sözünüzden…

Nasıl olsa hepsinin arkasında koca bir sermaye ve sayfalarca imzaladığınız taahhütlerinizi ezberlemiş avukatlar ordusu var.

Vatandaş internet hizmeti alacağım derken, devletin göz yumduğu vahşi bir kapitalist esaretin kucağına atılmış durumda. Ve tamamen sahipsiz!

Hakan Sönmez siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.